09-06-2007 09:57 ÖÖ |
UYAN EY HALKIM UYUMA UYAN |

HASAN KAYA
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 01.05.06
 |
Öncelikle Türk Milletir17;nin Alevi inancına sahip kesimi için büyük bir tehlike söz konusudur. PKK yıllarca Alevi yurttaşlarımızın içine sızmaya çalıştı. Bunu ise kendisine taşeronluk eden eski Türk menşeli sol örgütlerini kullanarak yapıyordu.
Ancak son yıllarda PKK doğrudan Alevileri örgütleme ve terör saldırılarında kullanma gibi bir yola başvurmaya başladı. Buradaki amaç, bir devlet-Alevi çatışması yaratmaktır. Bu çatışmanın bir hedefi ABD ile ABr17;nin Alevileri azınlık olarak tanıtma ve Türk Milletir17;nden bölme politikasını yürütmekse; diğer amaç, aşırı üremeye dayalı Kürt istilasını Alevileri asimile ederek ve Kürtleştirerek daha da yaygınlaştırmak.
Burada bazı pilot bölgeler var. İlk olarak Tuncelir17;yi saymak lâzım. Burada PKK Alevi stratejisini sınadı ve başarılı olabileceğini gördü. Bilindiği gibi, Tuncelir17;de Kürt nüfus yok. PKK 2002 yılına kadar Tuncelir17;ye hiç giremedi.
Ancak bugünkü durum çok farklı. Tuncelir17;de bugün klasik sol örgütlerden hiçbiri artık yok. Hatta Tuncelir17;nin geleneksel olarak en güçlü partisi olan CHP dahil tüm sol silindi. Tuncelir17;de artık sadece PKK ve AKP var. Bunun için önce TDKP ve TİKKO gibi örgütler gerektiğinde cinayet yöntemiyle PKK tarafından sindirildi. Sonra PKK AB sürecinden aldığı destekle bu örgütleri kendine taşeronlaştırdı, eski militanlarını transfer etti. PKKr17;nın elindeki muazzam parasal kaynak da burada etkili oldu.
Daha sonra genellikle gerici ve Şafii kökenli bölgelerde örgütlenen PKK, Pir Sultan Abdal Derneği gibi derneklere sızdı. En sonunda AKP iktidarı döneminde Tunceli Belediyesir17;ni de ele geçirerek bölgedeki Kürtleştirme operasyonunu son noktaya taşıdılar. Tuncelir17;nin DTPr17;li Belediye Başkanının r0;En çok desteği AKP hükümetinden gördük.r1; açıklaması son süreci çok iyi açıklıyor.
Tuncelir17;den sonra PKKr17;nın hedefinde Sivas, Tokat, gibi Alevi nüfusun yoğun yaşadığı bölgeler var. Amaç hem Karadenizr17;e açılmak hem de Alevileri Kürtleştirme stratejisine devam etmek. DHKP ve TİKKO gibi yıllardır Alevicilik ve yörecilik yaparak örgütlenmeye çalışan bazı illegal örgütler bu iş için taşeron olarak kullanıldı; ancak bölgedeki halkın büyük milliyetçi tepkisi Tuncelir17;deki PKK başarısının Karadenizr17;e taşınmasını şimdilik erteledi.
Bu yüzden PKK İstanbulr17;daki Alevi mahallelerine yoğunlaştı. Özellikle Ümraniye, Gaziosmanpaşa, İkitelli, Okmeydanı gibi bölgelerdeki Kürt olmayan ama sola meyilli gençleri barındıran mahalleler esas hedef haline geldi. Gazi olayları ve bazı cemevlerinin teröristlerce kullanılmaya çalışılması bu stratejide sıçrama taşları oldu. PKKr17;nın taşeronu haline gelen yıllardır Alevicilik yaparak ayakta kalmaya çalışan çeşitli illegal örgütler, tek bir Kürdün bile yaşamadığı mahallelere PKKr17;yı soktu.
Aleviler uyanık olmalı
Aleviler bu noktadan sonra çok uyanık olmak zorundadır. Özellikle yurtdışından yayın yapan bazı televizyonlar kendilerini r0;Alevi Kanalır1; olarak yansıtarak açıkça PKK propagandası yapmaktadır.
Alevileri Türk ve Müslüman görmeyip, azınlık olarak örgütlemek isteyen AB projesine uşaklık eden sürüsüyle Alevi baronu ortalıkta gezmektedir. AB, bu iş için 100 milyon Euror17;yu gözden çıkardığını açıkladı.
Bu konudaki ilk ve en önemli uyarıyı TÜRKSOLU başyazarı Gökçe Fırat yapmıştı. Kürt istilasına karşı Aleviler dahil toplumun tüm kesimlerini uyaran Gökçe Fıratr17;a yine en çok saldıran kesimlerin arasında AB ve ABD kanatları altında uğursuz bir mezhepçilik kariyeri yürütmeye başlayan Alevi Baronları vardı. Ancak Ulusr17;taki son terörist eylem TÜRKSOLUr17;nun uyarılarının ne kadar doğru olduğunu gösterdi.
Tüm bu sürecin sonunda iddia edildiği gibi Alevi kimliği değil, gericilik, bölücülük ve PKK güçlenecektir. Nitekim PKKr17;nın Alevi kitlesine sızmasıyla eş zamanlı olarak AKP ve diğer gerici oluşumlar da Alevi politikasını derinleştirdiler. AKP başta olmak üzere DP ve MHP Alevi kimliğini Türk kimliğinin dışında kurgulayarak r0;Alevi adaylarımız var, Alevi kimliğine sahip çıkacağız.r1; propagandasına sarıldılar.
Özünde bir Türk köylü isyancısı olan Pir Sultan Abdal simgesi bile, 500 yıl sonra adeta bir PKK sembolüne dönüştürülmek isteniyor. İki Türk devletinin, Osmanlı ve Safevilerin arasındaki hakimiyet savaşları, tarih içinde saptırılarak Kürtçülük ve devlet düşmanlığı için malzeme olarak kullanılmak isteniyor.
r0;Alevi kimliği mücadelesir1; veren tüm çevreler ise, bilinçli veya bilinçsiz olarak bu sürece hizmet ediyor. Türk kimliği dışındaki her türlü etnik ve mezhepsel arayış Kürt bölücülüğünü, şeriatçı gericiliği ve emperyalizmi güçlendiriyor.
Aleviler ya Atatürkçü mücadelenin içinde laikliği ve Türkiyer17;yi ayakta tutan tüm devrimci ilkeleri savunacaklar ya da şeriatçı ve bölücü girdaba kapılacaklar.
r0;Türkr17;ümr1; diyen herkesin bu konuda uyanık olması şart. Yıllarca Alevileri büyük şehirlerde gettolaşmaya teşvik edenler, Kürtlükle hiç alakası olmayan gençlerin bölücü örgütün pençesine düşmesinin hesabını iyi vermelidir.
Kısacası Türk ulusal kimliği dışında kurgulanmaya başlanan Alevi kimliği hem Türk Milleti için hem de Alevi inancına sahip samimi yurttaşlarımız için ölümcül bir tuzaktır.
((HASAN KAYA ADLI ŞAHIS )) ÖNEMLE DUYURUR
KAYA |
|
|
|
09-06-2007 12:43 ÖS |
RE:

Admin
Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 04.10.05
|
Merhaba Hasan Kaya,
ben tartismalara katilmak veya onlara yön vermek gibi bir tavra girmek istemiyorum. Ancak senin ve bazi senin gibi düsünmeyen üyelerin yazilarinin birbirini provake edici oldugunu görüyor ve üzülüyorum. Tartisilmasin demiyorum ancak herkes kendini en iyi bilen ve karsi tarafida hic bir seyden haberi olmayan gibi ucuz suclamalara baslarsa bunun hic kimseye yapici bir sey getirmeyecegi de aciktir. Su ana kadar izledigim kadariyla hic kimse PKK Propagandasi yapmadi. Atatürk düsmanligi da yapilmadi. Ancak senin yazilarinda Türk devletini politikalarini benimsemeyen herkesin PKK ile ayni yere konulmaya zorlandigini görüyor ve üzülüyorum. Baska arkadaslarin da senin MHP li olmamana ragmen seni onlar gibi düsünmedigin icin seni MHP ye itmek gibi ayni tavri gösterdiklerini görerek te üzülüyorum. Lütfen tartismalari yikici itici degil, tersine yapici ve yakinlastirici dillerle ve argumentlerle yapalim. Ayrica dünyayi sadece icinde bulundugumuz odalarin pencerelerinden degil, mümkün oldugunca baska odalarin pencerelerinden de gördükten sonra bir düsünce edinirsek saniyorum daha bagimsiz ve daha özgür savunular yapariz.
Selamlar.
Hasan Erkan |
|
|
|
09-06-2007 11:07 ÖS |
RE:

A_D_A_L_I_
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 13.12.05
 |
HASAN KAYA ADLI ŞAHSA
ÖNCELİKLE ALINTI YAPTIĞIN YERİ YAZARAK İŞE BAŞLARSAN SEVİNİRİM EĞER BİZE BİR PARTİ PROPOGANDASI YAPMAK AMACINDAYSAN BUNU YAPMAK İÇİN KENDİ FİKİRLERİNMİŞ GİBİ SUNDUĞUN BU FİKİRLERİN ASLINDA KİMDEN ALINTI OLDUĞUNU YAZSAN İYİ OLUR DİYORUM.
İKİNCİSİ İSE SENİN SÖYLEDİĞİN O TEŞERON (ADINI BİLE DÜZGÜN YAZAMADIĞIN) ÖRGÜTLER ÖYLE SENİN DEDİĞİN GİBİ BİRİLERİNİN GÜDÜMÜNDE HAREKET EDEREK SÖZDE PKK YANLISI TAŞERONLUK YAPMAKTAN DAHA ÇOK ŞEYLER YAPIYOR AMA BUNU BURADA SENİNLE TARTIŞMAYACAK KADAR SEVİYELİYİMDİR. ÖNCELİKLE DİKKAT ET Kİ KİMLERE DİL UZATIYORSUN BİRİLERİNİN DÜŞÜNCESİNİ BEĞENMEYİP ONLARA SALDIRIDA BULUNMADAN ÖNCE DÜŞÜN BAKALIM ONLAR SANA CEVAP VEREBİLECEK DURUMDALAR MI ONLAR ŞUANDA KÖYÜMÜZÜN SİTESİNDE SANA CEVAP VERME TENEZÜLÜNDE BULUNACAKLAR MI? ÖNCELİKLE YAPTIĞIN BU SEVİYESİZ DAVRANIŞTAN KAYNAKLI AYNEN BU YAZININ ASLINI YAZAN KİŞİ VE KURULUŞLARIN YAPMASI GEREKTİĞİ GİBİ DEVRİMCİLERDEN VE DEVRİMCİ ALEVİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİSİN KENDİSİNİ MHP'Lİ KABUL EDEN BİR ALEVİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİ TEKRAR ETMEYECEĞİM AMA BU KADAR SIĞ DÜŞÜNEN BİR ZİHNİYETTEN YANA TAVIR KOYUP SOL ADINA SOSYALİZM ADINA HER NE YAPILIYORSA BUNU TERÖR KABUL EDEN ZİHNİYETE ZAMANI GELDİĞİNDE SÖYLEYECEK SÖZLERİMİZ OLACAKTIR.
ULUSALCILIK YAPARAK ABD YE KARŞI ÇIKTIĞINI SÖYLEYİP ABD'DEN BESLENEREK YAŞAYAN BİR ANLAYIŞIN ORDUNUN DAHA AĞZINDAN ÇIKMADAN BÜTÜN EMİRLERİNİ ANINDA YERİNE GETİREN BİR ZİHNİYETİN SAVUNUCULARININ YANINDA YER ALDIĞIN İÇİN DE SANA ACIYORUM. YAZIK Kİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE SOSYALİZMİ VE DEVRİMCİLİĞİ KARIŞTIRACAK KADAR ÖNÜNÜ GÖRMEYEN BİR KÖYLÜMÜZ VAR YAZIK YAZIK YAZIK. UMARIM GÖZLERİN AÇILIR VE SOSYALİZM VE KOMİNİZ ADINA BİRŞEYLER ÖĞRENİRSİN VE ŞUNU ASLA UNUTMAZSIN TEK YOL TEK ALTERNATİF HALKIN KENDİ İKTİADRIDIR TEK YOL DEVRİM (ULUSAL DEVRİM DEĞİL, SOSYALİST DEVRİM)
HAAA BU ARADA BİR DAHA Kİ YAZINDA YAZDIKLARINI OKUDUKTAN SONRA GÖNDERİRSEN MEMNUN OLURUM ... |
|
|
|
10-06-2007 12:58 ÖS |
RE:
UYAN EY HALKIM UYUMA UYAN | Düzenleyen
Admin 11-06-2007 09:01 ÖS
|

Admin
Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 04.10.05
|
Merhaba Veli Hansu,
yukardaki yazim sadece H. Kaya yi degil sizlerde dahil olmak üzere herkesi yapici bir diyaloga cagiran bir uyaridir. Her iki tarafin yazilarinda kullandigi anlatim bicimi olumlu bir ortami olusturmayi hedeflemekten cok (icerikleri dogru olsa bile) kendi düsüncelerinizi tek dogrular olarak, tartistiginiz kisilerin de mutlak dogru bulmasi zorunluymus gibi (hatta tek yol devrim gibi sloganimsi) kullaniliyor. Insanlarin yasadiklari cevreden edindikleri dünya görüslerini sadece kendi inandigin sloganlarla degistirebilecegini düsünmek cocukca bir tutum olur. Onun yerine catismayi doguracak (sen zaten suraya aitsin, senden zaten adam olmaz, seni cidiye almiyorum gibi) dil kullanimlarindan kacinip, kendi düsüncelerinizi yumusak ve yapici bir diyalog isteyen bir anlatim bicmiyle yazarsaniz, sabrinizin, olgun ve olumlu tavrinizin ürünlerini toplayabilirsiniz.
Siteye son yerlestirdigin yazilarda kisi olarak katilmadigim yerler olmamasina ragmen, bu tartismalardan daha olulu ve yapici yazilar olarak gördügümü belirtiyor ve bunlarin devamini bekliyorum. Daha önce vurgulanmis bir noktaya da her seye ragmen yeniden dikkat cekmek istiyorum, köylülerimizin hepsine acik olmasini arzuladigimiz formunlarin bütününü tek bir yazici ismiyle doldurmanin dogru olmadigini aklimizdan cikartmamamiz gerekiyor.
Selamlarimla
Hasan Erkan |
|
|
|
11-06-2007 02:00 ÖÖ |
RE:

A_D_A_L_I_
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 13.12.05
 |
HANGİ CEVABI NEREDE VE NASIL VERECEĞİMİZDE Mİ SANSÜRLENİYOR BİRİLERİ GELİP BURADAN MİLLİYETÇİLİK ADINA ULUSALLIK VE SÖZDE SOLCULUK ADINA BİRLEYLERE HAKARET EDECEK BİZ OTURDUĞUMUZ YERDEN İZLEYECEĞİZ KUSURA BAKMAYIN HAYATIMDA BECEREMEDİĞİM TEK ŞEY BUDUR BUNDAN SONRA DA ADMİN SÜPER ADMİN DERNEK BAŞKANI YA DA HER KİM OLURSA OLSUN BU KONUDA UYARILMAK YADA USLUBUMA SÖZ EDİLMEK ZORUNDA KALMAYACAKSINIZ ÇÜNKÜ BU BENİM SON YAZIMDIR BURDAN HEPİNİZİ PROTESTO EDİYORUM VE ARADA SIRA DA BELİKİ NELER OLUYOR DİYE GİREBİLECEĞİM BİR SİTE OLARAK BİLE GÖRMEYECEĞİM ARTIK SİTEYİ... |
|
|
|
11-06-2007 02:53 ÖS |
RE:

musa adis ay
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 02.04.07
 |
Sevgili veli, yilginlik yok sonuna kadar dogrulari savunmak haklinin yaninda mazlumun yaninda olmak bize en büyük devrimci PIR SULTAN ABDAL dan miras kaldi o ki yagli ilmikler boynuna gecirilirken bile davasindan dönmedi ve dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyerek bizlere direnmemin en güzel örnegini verdi.Onedenle , eli kanli mhp gibi irkcilarin sözcülügünü üstlenen sözde demokrat gecinen insanlara karsi birlik ve beraberlik icinde karsi tavir almamiz gerektigini belirtir gözlerinden öperim.Sevgiyle kal |
|
|
|
11-06-2007 07:06 ÖS |
RE:

celalettinHANSU
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.02.07
 |
SEVGİLİ VELİ SON YAZINI OKUDUĞUMDA ŞOK OLDUM. SENİN FİKİRLERİNİ VE YAZILARINI HERZAMAN DESTEKLEDİĞİMİ BİLMENİ İSTİYORUM. ÇOK BASİT BİR İNSAN OLAN SÖZDE ALEVİ BİRİNİN MARAŞ ÇORUM SİVAS OLAYLARI GİBİ TARİHE KARA LEKELERLE GEÇEN KAFATASI MİLLİYETÇİLİĞİ İLE BİR YERLERE GELMEYE ÇALIŞAN BİR PARTİDEN ADAY OLAN ADİ ŞEREFSİZ SATILIK BİR KÖPEK İÇİN SENİ VE GÜZEL YAZI VE FİKİRLERİNİ BİZLERDEN MAHRUM ETMEYE HİÇ HAKKIN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM . HELE HELE FAŞİSTLİĞİNDEN ARTIK ŞÜPHEM KALMAYAN BAZI ARKADAŞLARIN HOŞGÖRÜ ADIDA DEMOKRASİ ADINA YADA ALEVİLİĞİN TEMEL FELSEFELERİ ADINA BU VE BU GİBİ SATILMIŞLARA PİRİM VEREN YAZILARI NEDENİYLE (KAYNAĞINI VE ALINTI OLDUĞUNU YAZMA NEZAKETİNDE BİLE BULUNMAMIŞLAR HİÇ HOŞ DEĞİL. ) YAZDIKLARI YAZILAR NEDENİYLE BİZLERİ PROTESTO ETMEN BENCE KASTINI AŞAN BİR EYLEM . BİZ KENDİNİ BU YOLA ADAMIŞ GERÇEK LAİK DEMOKRAT İNSANLARIN ÇOK BASİT BİR TARTIŞMA NEDENİYLE ARENADAN ÇEKİLMESİNİ BEN KABUL ETMEDİĞİM GİBİ SANA HİÇ YAKIŞTIRAMIYORUM . SENİ ACİL OLARAK O YAZINI DÜZELTMENE VE BİZLERLE BU ONURLU MÜCADELEDE YERİNİ ALMAYA BEKLİYORUM. HEPİMİZ KASTINI AŞAN YORUMLAR YADA SÖZLER SÖYLEYEBİLİRİZ. BUNA SİTE ÜYELERİ DERNEK BAŞKANI ADMİN YADA SÜPER ADMİNDE DAHİL. NİHAYETİNDE HEPİMİZ ETTEN KEMİKTEN YAPILMIŞ İNSANLARIZ. MÜHİM OLAN DOĞRULARIMIZDAN ÖDÜN VERMEDEN HER TÜRLÜ, ZORLUKLA VE ENGELLE MÜCADELE ETMEK VE HAKLI DAVAMIZI YÜCELTMEKTİR. BURDAN SENİ BU YANLIŞ KARARINDAN ACİL OLARAK DÖNMEYE DAVET EDİYORUM.BİZLER HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ. ŞUNU UNUTMAYINKİ ARTIK SEÇİMLERDE KİLİT OYLARIN BİLİNÇLİ ALEVİ TOPLUMU OLDUĞU ARTIK HER KEZ TARAFINDAN BİLİNİYOR.GÖZLERİNDEN ÖPERİM
|
|
|
|
12-06-2007 02:40 ÖS |
RE:

ibrahim ay
Yeni Üye

Katılım Tarihi: 05.02.06
 |
SEVGILI VELI BENDE CELALETTIN ABI YE KATILIYORUM:BENDE SENIN SÖYLEDIKLERININ VE YAZDIKLARININ AYNEN ARKASINDAYIM SENI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUM:BIZLERE HAKLI MÜCADELEMIZDEN PES ETMEK YAKISMAZ HELE SANA HIIIIIIC YAKISMAZ:SEN BÖYLE YAPARAK HASAN KAYA VE ONUN GIBILERINE PIRIM VERIYORSUN:BU SANA HIC YAKISMAZ. EN KISA ZAMANDA YAZILARINI VE YORUMLARINI BEKLIYORUM.UNUTMA KURTULUSA KADAR SAVAS.SENI ÖPÜYORUM SEVGILER SAYGILAR :IBRAHIM AY
ibrahim ay |
|
|
|
12-06-2007 09:37 ÖS |
RE:

ozlem ibis
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 08.10.06
 |
Belki yaşça benden büyüksünüz ancak üslubunuzun ne kadar kırıcı olduğunun umarım farkındasınız. Farkında olmadığınızı düşünerek anımsatma gereği duydum. Ben de Hasan gibi düşünmüyorum; ancak yazışmaları okuyor ve hepinizin benden büyük olduğunu ve yaptıklarınızın bilincinde olduğunuzu düşündüğüm için cevap vermiyordum; fakat kusura bakmayın ki hiç yakışık alşmayan hakaret boyutuna ulaşan bir dil kullanmaya başladınız. Hasan Kaya gibiler, Hasan adlı şahıs bunlar ne demek? Herkes sizin gibi, bizim gibi, benim gibi, senin gibi düşünmeyebilir. Önemli olan farklıları ötelemek değil, farklı olanın farkına varmaktır. Sevgi Özel hocamın dediği gibi asıl 12 Eylülzedeler bizleriz, 80 ve 80 sonrası doğanlar, biz sormadan sorgulamadan önümüze sunulanı kabul etmek zorunda bırakıldık, dayatmalar, önkabuller bizi köreltti tek tipleştirdi ve ibizler ne sağcıyım ne solcuyum orta yolcuyum şeklinde büyütüldük. O zamanları gören ailelerimiz aman evladım olaylara karışma mantığıyla haklı bir korkuyla büyüttüler bizi. Üniversiteye gittiğimde faşistliğinden yakındığım, kendinden olanı kabul etmeyen birçok hoca gördüm ve kızdım onlara ancak görüyorum ki buradaki tartışmalar da onları aratmayacak boyutta. |
|
|
|
13-06-2007 08:41 ÖÖ |
RE:

kkkk
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 02.10.06
 |
Sevgili Özlem bi öğretmen edasında yazmış olduğun yazını okudum. Ne kadar da güzel söylemişsin "Herkes sizin gibi, bizim gibi, benim gibi, senin gibi düşünmeyebilir." Evet haklısın burda ve bende senin gibi düşünmüyor ve diğer arkadaşlarım (ADALI,musa adış ay,ibahim ay) gibi düşündüğümü belirtmek istiyorum. Bazı insanlar bu tarz konuşmayı hakederler. Özellikle Hasan Kaya adlı arkadaşın burada bu konuları gündeme getirme nedeni nedir? Bunu soralım kendisine. Bu site takipçilerinin belli ideolojik yapıya alevi kültürüne ve inancına sahip olduklarını gayet iyi biliyor ve ortamı germek için bu tür konular ortaya atıyor. (Ahmet Kaya ile ilgili göndermiş olduğu youtube video adresi) Sevgili özlem çok güzel yazmışsın ama maalesef düşüncelerine katılamayacağım. Bizim hep bu iyi niyetimiz değilmi tüm bu sıkıntılara girmemizin nedeni. Demokrat olacağız diye, anlayışlı olacağız diye demokrasinin D'sindsen anlamayan insanlara tolerans göstermek artık devir bu devir değil. Artık zaman hakedene hakettiği gibi davranmak zamanı. Bunun da faşistlikle alakası yok sadece zamanın ve şartların gereğidir bu. Sen sana küfr edene teşekkür edermisin? Bence hayır. Sevgilerimle |
|
|
|
04-07-2009 02:55 ÖS |
RE:

REYHAN HANSU
Yeni Üye

Katılım Tarihi: 30.07.07
 |
ben hasan kayanın yazdıklarını okuduğumda güldüm sadece. o kadar basit ve yersiz bir tartışma konusu açmış ki herkes birbirine girmiş. güzel bi kopyala yapıştır olmuş. hangi siteden veya forumdan alıntı yaptıysa linkini göndermesini rica ediyorum. bizde bakalım hoşumuza giderse başkalarının fikirlerini kendi düşüncelerimiz gibi aksedebiliriz belki
ŞİMDİ SEN GİDİYORSUN YA HERKES SANA BENZEYECEK (yılmaz erdoğan) |
|
|
|
09-07-2009 02:04 ÖÖ |
RE:

ultravolkan
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 25.03.06
 |
Sevgili köylülerim bu tartismaya bende büyük Önder MAHIR CAYANIN bu muhtesem sözleriyle Katilmak istedim!!
"...Satılmışlığın, kahbeliğin, riyakarlığın, adiliğin ve her çeşit
yabancılaşmanın karışımı olan karanlık denizin ortasında, güneşi batmayan bir Ada.
Ben ne şuralıyım ne buralı,Adalıyım Adalı!!!
Adam ormanlıktır Dostluk, yoldaşlık, mertlik ormanı!! Bütün Adamı kaplar Erdemin güneşi yirmidört saat aydınlatır Adamı!!
Biz Ada sakinleri bilmeyiz karanlığı...
Selamunaleyküm tüm köylülerim hepinize kucak dolusu selam ederim,ben ilyas ay ´in torunu volkan ay avusturyada kaliyorum köylülerimizle tanismaktan mutluluk duyarim,
volkan ay |
|
|
|
11-07-2009 05:09 ÖS |
RE:

haslan
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 23.07.08
 |
emin olmamakla beraber muhtemelen bu yazı türksolu adlı paçavra dergiye ait olabilir çünkü sol la uzaktan yakından alakası olmayan kimim finanse ettği belli olmayan bu paçavra dergi daha önce de insnları birbirine düşürecek video lar yazılar yayınlıyordu bence site içindeki ortaı gerecek konularda sadece kendimize göre neyin ne olduğunu söylemek yeterli bu tür konular ı burda tartışmak sakatlık çıkarabilir
BU GÜNÜN BAŞTAN SONU GELMİŞ |
|
|
|
14-08-2009 03:20 ÖS |
RE:

musa adis ay
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 02.04.07
 |
Millet derin bi uykuya dalmis gibi görünüyo |