Aralık 22 2024 07:11:55
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin174 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...206 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Siyaset
siyaset ve türkiye konusunda
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

07-10-2005 09:44 ÖÖ siyaset ve türkiye konusunda
Kullanıcı Avatarı

Admin

Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 04.10.05
merhaba dostlar siyaset ve türkiye konusunda benim söyleyecek iki çift sözüm var
benim sözüm özellikle gençlere; günümüzün gençliği siyasetten uzklaştırılarak farklı alanlara itilmekte kahve köşelerinde zaman öldüren mahalle aralarında mahallenin huzurunu bozan yada sadece karnını doyurmaya çalışan gençler haline getirlmiş bir gençlik duruyor önümüzde bunu yapan bizzat sistemin kendisi olduğu gibi bunun bu duruma gelmesini sağlayan yine bu gençlerin önünden giden ya da gitmesi gereken devrimci demokrat abileri olduğunu düşündüğümü de eklemeden geçemeyeceğim, sistem gençlerimizi ne kadar köşeye sıkıştırıyorsa "ESKİ DEVRİMCİLER" de bir o kadar sisteme yardımcı oluyor. Sadece buna yardımcı olmakla kalmıyor "biz de zamanında çok koştuk bu hayallerin peşinden" "gençlik işte" "boş hayal bunlar" gibi sözlerle gençlerin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunun yanında sitemin bir diğer yardımcısı da bizzat bu gençlerin kendi aileleri oluyor, "aman yavrum sen okuluna bak" "gözünün önüne bak sana ne başkalarında" "aman kuzum siyasete karışma" ve bunun gibi onlarca sözlerle gençlerimizi baskı altında tutan ailelerde ülkede gelişen gençliğin yozlaşmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Bu konusa son olarak şunu söylemek istiyorum birlikten dirlik doğar bu ülkenin geleceği gençlere başkaldırılarında köstek olmak yerine destek olamak gerekir. Onların inançlarını umutlarını kırmak yerine onlara cesaret vermeli ve her ne şartla olursa olsun onların yanında olmalıyız. Tabii gençlere de söyleyecek birkaç sözüm var (gençlere diyorum ama ben de yaşlı değilim) (ayrıca sözlerim bütün gençlere değil) kahve köşelerinde oturup akşama kadar sigara içerek, oyun oynayarak, ya da mahalle aralarında hertürlü pisliğe karışarak yaşamaktan sa hayatta bir yer bulmaya çalışmalı bu dünyada yanlış giden birşeyler olduğunun farkına varmalıdır artık gençlerimiz. Evet biliyorum onlarca sorununuz var (yakın bir zamana kadar bu sorunların çoğunu yaşayan birisi olarak biliyorum bunları) ama bu sorunlar sadece sizin sorunlarınız değil sizin gibi onbinlerce belki milyonlarca genç var bu memlekette işsizlik, eğitimsizlik, yoksulluk, çaresizlik hepimizin ortak sorunu peki öyleyse neden hepimiz bir olup kanımızı emen bir avuç kapitalist para babasına karşı çıkmıyoruz. Neden yarınlarımız için savaşmıyoruz, unutmayalım arkadaşlar bize bu dünyaya dedelerimizden miras kalmadı biz onu torunlarımızdan ödünç aldık yani onlara bir borcumuz var belki biz değil ama onların daha güzel bir dünyada yaşama hakkını onlara armağan etmek ancak bizlerin ellerinde olacaktır. biz yapmaz isek babalarımıza dedelerimize ve onlardan öncekilere benzeriz ve elimizdekini de kaybederiz (tarihimize bakın hep kaybetmişiz). Sözlerime şöyle son vermek istiyorum BU ÜLKEDE SİYASET YAPMAK HEPİMİZİN HAKKI BU DÜNYADA İNSANCA YAŞAMAK HEPİMİZİN HAKKI GELİN CANLAR BİR OLALIM MÜNKİRİN CANIN ALALIM KAN EMİCİLERDEN HAKKIMIZI ALALIM. sevgiyle kalın

Pts Ekm 03, 2005 9:02

30-07-2006 10:37 ÖÖ RE: siyaset ve türkiye konusunda
Kullanıcı Avatarı

ultravolkan

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 25.03.06

Uyarı seviyesi 0
Tebrik ederim dileklerinize katiliyorum,koyumuzden boyle konularda guzel analitik insanlarin yukselmesini bekliyorum saygiyla selamliyorum
Selamunaleyküm tüm köylülerim hepinize kucak dolusu selam ederim,ben ilyas ay ´in torunu volkan ay avusturyada kaliyorum köylülerimizle tanismaktan mutluluk duyarim,
volkan ay

30-07-2006 10:45 ÖÖ RE: siyaset ve türkiye konusunda
Kullanıcı Avatarı

ultravolkan

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 25.03.06

Uyarı seviyesi 0
Sayin veli abicim(yasim kucuk oldugu icin abi demem izin verin)BU DEGERLI YAZILARINIZIN NE KADAR YERINDE VE ISABETLI;oldugunu,anlayabilmak kavrayabilmek herhalde hic de zor olmasa gerek.Bizler sistemin getirip insanlarimiza dayattigi,gecim sikintisi ,yoksulluk vb ergumanlari bertaraf etmek icin daha cok caba sarfetmek zorunda oldugumuzun bilincine varmak zorundayiz.Elbetteki cikar gruplari yani oligarsik sisitem bunu bize dayatmakta ,ayni zamanda da acimasizca insanlari kendi cenderesinde bogmak kisacasi her turlu imkanlarini kullanarak yoksullugun sefaletin icinde bogmak ve yok etmek istemektedir.Emperyalizmin ve onun en buyuk kozu vahsi kapitalizmin ,amaci kendine dusman olan unsurlari bol,parcala taktigi ile global dunya soylemiyle avutmak, kendi cikarlari icin insan degerinin hice sayildigi bir dunya yaratmak oldugu bilincine varmamiz gerektigi kanisindayim.Tum oneri ve goruslerinizi destekliyor saygiyla selamliyorum.ayrica ozel olarak sizinle yazismaktan zevk duyarim.Bizim koyumuzden boyle bilincli,duyarlive ne yaptigini bilen abilerimizinde oldugunu gormek bize sevinc kazandirmaktadir.Sizleri en devrimci duygularla selamlar yazilarinizi beklerim. kocek komu koyunden ellez kaanin torunu musa ay´IN ogluyum avusturyadan volkan AY
Selamunaleyküm tüm köylülerim hepinize kucak dolusu selam ederim,ben ilyas ay ´in torunu volkan ay avusturyada kaliyorum köylülerimizle tanismaktan mutluluk duyarim,
volkan ay

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü