Aralık 22 2024 11:58:44
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin175 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...206 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Anılar ve Anlatılar
Yozgat seyahati - ismail ilhan
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

08-11-2012 10:10 ÖS Yozgat seyahati - ismail ilhan | Düzenleyen Admin 08-11-2012 10:11 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Admin

Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 04.10.05
Sevgili köylülerim,

Yazima baslamadan once bir uyarida bulunmak istiyorum. yaziyi yazdigim bilgisayari yeni aldim. klavyesinde bizim alfabemizin bazi harfleri yok. O yuzden bazi noktalari siz koyacak ya da silecesiniz. Tabiiki ilerde caresine bakacagim. Bunun icin ozur diliyorum.

Uzun zamandir Yozgata, dolayisiyla da koye gidememistim. Annemin mezarini yaptirmak vesilesi ile koye gittim. Bir gece de Cemalettinin evinde misafir oldum. Koyde oturanlarin bir kismi o aksam sohbet icin geldiler sag olsunlar. Gece gec vakitlere kadar oturup sundan, bundan konustuk. Koyumuzu yeniden canlandima cabalarini yurekten kutladigimi ifade ettim. Koyun eski evlerini dusununce yaptiklari evlerin guzeligini taktir etmemek imkansiz. Keske durumlarim elversede bende orda yasasam diye gecirdim icimden. Ancak bu guzel dusunce ve
davranislari golgeleyen olumsuz tutum ve davranis icinde olan insanlarimizin bulundugunu ogrenmek beni hayli uzdu.

Dedelerimiz, babalarimiz cahildi. Bu yuzden birbirleriyle olan sorunlarini oturup konusarak, tartisarak halletme yolunu pek az kullanirlardi. Boyle olunca da sorun, guc kullanarak, kavga ederek cozulmeye calisilirdi. Bu sekilde davranarak sorunlarin cozulecegi inanciyla girisilen pek cok kavga hatirliyorum koyumuzde. Ama hic birisinde de sorunlar cozulmus olmazdi. Tam aksine daha buyuk dusmanliklar cikardi bu kavgalardan. Daha buyuk sikintilar, acilar, yaralanmalar hatta olumlere varan vahim sonuclar olurdu. O zamanlar bu durumlar buyuk olcude koyumuzun insaninin cehaletinden kaynaklaniyordu. onlarin atalarindan , gelenek ve goreneklerinden gorduklerini yapiyorlardi. O zamanki yasam bicimi boyleydi. Ama o gunden bu gune cok sey degisti. Koprulerin altindan cok sular akti. Insanlarimiz buyuk olcude cehaleti yendi. Konusmanin, sorunlari karsilikli konusarak, anlasarak cozmenin daha kolay ve karli oldugunu ve erdemini ogrendi. En zor ve karisik konularin bile diyalog, hosgoru ve iyiniyetle cozulebilecegi bir noktada kabakuvvete basvurmanin anlamsizligini hepimiz biliyoruz artik.

Ama koyde bunlari hala ogrenmemis insanlarimizin varligini ogrenmem beni gercekten uzdu. Umarim bundan sonra iliskiler daha medeni ve insani cercevede gelisir. Bu insanlarimiz da dusmanliklar yerine dostluklar kurmanin, dostlar kazanmanin sagladigi hazzi ve mutlulgu
tadarlar insallah. Eger ana, babalarimizin zihniyelerini, kafa yapilarini kendimizde de surduruyorsak okumak, egitimli olmak, gorgu, bilgi neye yarar aceba? Gercekten egitimli birisi adaleti ilke edinir. Adaletin olmadigi bir yerde insanliktan da soz edilemez. bu mektubumu da tanimadigim OMER HACERI adli bir sairin siirinden aldigim bir parca
ile bitiriyorum.

Butun koylulerimin kurban bayramini kutluyor saglik mutluluk ve basari dileklerimi yolluyorum.
Ismail Ilhan

..........................
.........................
Niye kotuluk, kirginlik niye?
Hep mutlu yasamak varken hainli niye?
Her seyi kendimize yontmak yerine
Birde,
cevirsek rotayi sevgiye
O zaman daha guzel olmaz mi yasam?
insan
kavgasiz bir yasama merhaba diyebilse
........................