Mayıs 02 2024 19:51:09
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
Kababel...15 Hafta
Bay-Nos...15 Hafta
cem zeren25 Hafta
45454578 Hafta
mustafa...124 Hafta
Admin141 Hafta
Deniz S...154 Hafta
Alican167 Hafta
haydar ...173 Hafta
ORHAN A...189 Hafta


Bugün: 0
Dün: 3
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Gözlem-Düşünce-Tartışma
Demokrat Olmak!
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

17-09-2008 09:13 ÖS Demokrat Olmak! | Düzenleyen safak altun 08-10-2008 08:38 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici


Mesaj Sayısı: 171
Katılım Tarihi: 31.08.06
Konum: Hamburg
Yaş : 64
DEMOKRAT OLMAK

Her insan kendini demokrat sanmaktadır. Tabi her insan gibi bende kendimi demokrat sanmaktayım. Demokrat olmak çok kolaylaşdı. Kendi kendimizi demokrat hissedelim o kadar. R.T.E. de kendini demokrat bilmekte. Kimi çeteler, kimi katillerde... Kendi penceresinden demokrasi kahramanı olduğunu seyretmeyen kimdir?

Sabah çocuğunu, hanımını döver, akşam kahvede demokrasiden dem vurur. Bazen çirkin ve iğrenç kişiliklerin üzerini örten uzun bir paltoya benziyor demokratlık.
Tanıdık biriyle Hamburg 1 Mayıs yürüyüşündeyiz. Laf dolaşdı bir başka tanıdığa geldi. Tabi benim hemen demokrat damarım kalktı ve laf ağızdan çıkı verdi. Bunun adı laf, tekrar ağza girmiyor ki. O adam hanımına çok kötü davranıyor, kadın haklarını tanımıyor gibisinden bir şeyler söyledim. İşçilerin, emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele gününde benimle birlikte yürüyen DEMOKRAT tanıdık demez mi, erkeklerinde hakları vardır. Neymiş bu haklar biliyormusunuz? Erkekler karısının dırdırını dinlemektense, kahveye gitme hakkına sahipmiş! Hayda, eee daha ne hakkı var erkeklerin? Adam kahvede kumar oynar veya oynamaz, karı buna ne karışırmış! Daha ne haklar, ne haklar vs. Öyle ya, demokrasi geniş haklar yönetimidir.

Bende kendimi demokrat sanıyordum. Ula ben ne kadar geri kalmış demokratım yahu? Kumar oynamanın demokratik bir hak olduğunu ancak 48 yaşımda öğrendim.
Zaten babam derdi, oğlum senden adam olmaz! Ardından eklerdi, kadın haklarını savunan erkelerin çoğu kadınlardan neler çekmekte bilirmisin?

Bu hakları savunan DEMOKRAT tanıdık öyle bir inanaçla beni ikna etmiye çalışıyordu ki size anlatamam. Adam gerçekten ve inanarak konuşuyordu. Ama ben bu konularda kendimi çok bilgili ve demokrat görüşlü sandığım için, o tanıdığın gaflarını 2 Mayıs günü unuttum.

O gün bugündür, demokrat olmanın çok kolay olduğunu bilmekteyim. Yine geçenlerde Turan Eser islamcı bir tutucuyu eleştirdi. Adamın cevabı ne biliyormusunuz? Bana demokrat değilsiniz diyemezsin! Arkasından, Türkiyede islam büyük bir baskı altında ve ben bu baskıya gögüs geren bir DEMOKRATIM dedi! Tabi gereken cevabını geri aldı.

Benim gözümde ki tutucu, gerici, yalnız benim gözümde mi bu sıfatlara laik olmaktadır? Ben demokrat olabilmek için kaç kitap okudum, kaç seminere katıldım anlatamam. Türküler yaptım, yürüyüşlere katıldım, sloganlar attım, Hamburg da olduğumdan hiçbir polis copu yemediğimi de itiraf edeyim. Kalın kalın içinde hiç bir resim olmayan, kitaplar okudum. Bunca çabanın sonunda hala kendimi yetkin-erişmiş demokrat sanmıyorum. Bazı egolarımı renteleyerek demokratik şekle sokmaya uğraşıyorum hala. Adam karısına zopa atmakla, çoluğun çocuğun rıskını kumara vermekle demokratik hakkını kullandığını sanmakta. Ya diğeri, bu ülkeye şeriatı getirmeyi bir demokratlık görevi sanmakta.

At iziyle it izinin karıştığı bir düzende, akla karayı açıklamak bir demokratik hak olsa. Demokrat yurt severliğin yolu, Amerikan Atom bombalarının gizlendiği İNCİRLİK üssünü insan zinciriyle sarmaktan geçer, o cesaretim şimdilik yok.
Demokrat olmak en nihai hedefimiz olmalıdır. Tutuculuk, saldırganlık, hep bencilik hayvansal özellik taşır, ama humanistlik, devrimcilik, ilericilik ve bunu barışla bütünsellemek demokrat insanlara çok yakışacaktır
www.safakaltun.com
 
25-09-2008 11:05 ÖS RE: Demokrat Olmak!
Kullanıcı Avatarı

haslan

Acemi Üye


Mesaj Sayısı: 19
Katılım Tarihi: 23.07.08
Konum: K.K.T.C
Yaş : 34

Uyarı seviyesi 0
Ellerinize sağlık okurken keyif aldım bu demokrasiye dem vurma konusundan Teşekkürler. Ama belirteyim bi o kadar da üzüldüm haklarımdan...
BU GÜNÜN BAŞTAN SONU GELMİŞ
 
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü