Aralık 23 2024 08:51:24
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin175 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...207 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 0
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 4
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Gözlem-Düşünce-Tartışma
Silahlar ve Zülfükar.??
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

10-04-2008 12:09 ÖÖ Silahlar ve Zülfükar.??
Kullanıcı Avatarı

Ethem Arslan

Deneyimli Üye

Katılım Tarihi: 09.01.08

Uyarı seviyesi 0
Baktım, yine o...

BEN o siyah giysili, eli tabancalı, eşkıya bakışlı, daha çok bir yarasaya benzeyen adamı dünkü gazetelerde görünce tanıdım.

1973 yılında, Kızılayr17;daydı.

Elinde yine tabancası vardı.

Kurşun sıkmıştı üzerimize.

Amerikar17;ya kızanlara kızmıştı.

1977r17;de Çorumr17;da, Maraşr17;ta baktım yine o.

Yine bir yarasa gibiydi.

Elinde tabancası duruyordu.

Birçok insanı vurmuştu.

Bu sefer Alevi vatandaşlara kızmıştı.

1980r17;den hemen önce Taksimr17;de de onu görmüştüm:

"Sen misin?.."

"Evet..."

"Şimdi kime kızdın?.."

"Komünistlere..."

*

Názım Hikmetr17;in kemiklerini bile istemeyen, 6-7 Eylülr17;de azınlıkları yakıp yağmalayan, Abdi İpekçir17;yi öldüren odur.

Ugur Mumcur17;yu, Ahmet Taner Kışlalır17;yı, öbür aydınları...

Madımak Otelir17;nin içine ozanlar, yazarlar doldurulup ateşe verildiğinde, en önde baktım o.

Sormuştum:

"Tabancan hani?.."

"Tabancam mı?.."

"Evet..."

Bir yarasa gibi kara dumanların içinde kaybolurken bakmıştım, bu sefer elinde benzin bidonu...

Ve dün gazetelerde onun fotoğrafı vardı, öğrencilerin üzerine ateş ederken, bir yarasa gibi.

*

O asla bir "provokatör" değildir.

Gerçeği bir türlü görmemek için, kimi siyasileri kurtarmak için, bazılarımız ona "provokatör" deriz.

Oysa o; kendini vatanın bekçisi sayan, hurafeler ve efsanelerle beyni yıkanmış, uygar olmak istemeyen, kaba kuvvetten başka zenginliği olmayan, ilkel tutkularla yaşayan, gördüğü her aydınlık düşünceyi öldürmek isteyen, çağdışı bir yaratıktır.

Hiç de az değildir sayıları, bakın etrafınıza...

Dün gazetelere baktım; o...

Elinde tabancası vardı.

Bekir COŞKUN

Ethem Arslan

10-04-2008 10:50 ÖS RE: Silahlar ve Zülfükar.??
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
Ethem Arslan yerleştirdi:

Baktım, yine o...

BEN o siyah giysili, eli tabancalı, eşkıya bakışlı, daha çok bir yarasaya benzeyen adamı dünkü gazetelerde görünce tanıdım.

1973 yılında, Kızılay'daydı.

Elinde yine tabancası vardı.

Kurşun sıkmıştı üzerimize.

Amerika'ya kızanlara kızmıştı.

1977'de Çorum'da, Maraş'ta baktım yine o.

Yine bir yarasa gibiydi.

Elinde tabancası duruyordu.

Birçok insanı vurmuştu.

Bu sefer Alevi vatandaşlara kızmıştı.

1980'den hemen önce Taksim'de de onu görmüştüm:

'Sen misin?'

'Evet'

'Şimdi kime kızdın?'

'Komünistlere'

*

Nazım Hikmet'in kemiklerini bile istemeyen, 6-7 Eylül'de azınlıkları yakıp yağmalayan, Abdi İpekçi'yi öldüren odur.

Ugur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı, öbür aydınları...

Madımak Oteli'nin içine ozanlar, yazarlar doldurulup ateşe verildiğinde, en önde baktım o.

Sormuştum:

'Tabancan hani?...'

'Tabancam mı?...'

'Evet'

Bir yarasa gibi kara dumanların içinde kaybolurken bakmıştım, bu sefer elinde benzin bidonu...

Ve dün gazetelerde onun fotoğrafı vardı, öğrencilerin üzerine ateş ederken, bir yarasa gibi.

*

O asla bir 'provokatör' değildir.

Gerçeği bir türlü görmemek için, kimi siyasileri kurtarmak için, bazılarımız ona 'provokatör' deriz.

Oysa o; kendini vatanın bekçisi sayan, hurafeler ve efsanelerle beyni yıkanmış, uygar olmak istemeyen, kaba kuvvetten başka zenginliği olmayan, ilkel tutkularla yaşayan, gördüğü her aydınlık düşünceyi öldürmek isteyen, çağdışı bir yaratıktır.

Hiç de az değildir sayıları, bakın etrafınıza...

Dün gazetelere baktım; o...

Elinde tabancası vardı.

Bekir COŞKUN

www.safakaltun.com

10-04-2008 10:51 ÖS RE: Silahlar ve Zülfükar.?? | Düzenleyen safak altun 10-04-2008 10:54 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
Sağol Bekir Abi

Ben de dün, düşünce ve duygunun birbiriyle semaha durup, gerçekle özleşmiş yazını okudum. Bir daha bir daha okudum, doyamadım. Baktım yine o... diye başlayan o makale, bence bu yılın en güzel köşe yazısına aday olmalıdır.
Neden dersen? Orda ki yoğun duygu, tarihi düşünceninde süzgecinden geçerek, aradığımız gerçeği keşfetmemize yardımcı olmakta.
Akıl almaz, vicdan kabul edemez yalanlarla uyutulan insanlarımız, kendini katillerin, tetikçilerin, çetelerin tuzağına nasıl kaptırmış ? Baktım yine o... derken, aldatılmış, uyutulmuş, kandırılmışlığımızı bize anlatıyorsun.
Aşırı ülkücülük ve milliyetçilik insanı ne derece aşşağılaştırmakta, onu öğrendik. Türkiye okullarında eğitim gören ve bu ülkenin aydınlık geleceği TÜRK GENÇLERİ, bir kara kafalı faşist tarafından nede kolay kurşunlanabilmekte!

Bekir Abi,
Benim dinim sevgi, kabemse insandır! Allah insana sevmenin en doğru yol olduğunu her defasında öğütler. Anadolu insanı sevgide, Leyla ile Mecnunu, Aslı ile Keremi, Hacı Bektaşi Veli ile Mevlanayı,Yunus Emre, Karacoğlan ve daha nicelerini tanımış, onları özümsemişdir.
Bu topraklarda ki sevgi bu uluların aşkıyla yoğrulmuş, kult olup dal salmıştır. Ben büyüklerimden asıl gerçek kabenin İNSAN olduğunu öğrendim. Benim kabem insandır, hele hele nenni dost nenni diyor, Ruhi Su.Yine Yunus Emre der ki, 'Yunus Emre der hoca, gerek varsa bir haca, hepisinden de yüce, bir gönüle girmektir.'
Son 50 yıldır Anadolunun gerçek kültürüne sırt çevrildi, bu güzel bin yıllık kültür, dışarıdan ithal edilen tehlikeli düşüncelerle tehdit edilmektedir.İnsanlarımız kendi özbe öz kültürleriyle savaştırılmaya başlandı. Burda şeriat ve faşizm denilen dünya insanlığının çoğunluğu tarafından red edilen, ama ülkemiz insanlarına dayatılan, olmazsa olmaz gibi diretilen tehlikeli oyunlardan bahsetmekteyim.

Karanlık maşaların sıktığı kurşun, dini sevgi, kabesi insan olan, Anadolu kültürüne sıkılmaktadır! Baktım yine o... diyor ve son otuz yıllık katliamları sıralıyorsun, gerçektende hepsinde o var!

Biz bu katili yarım asırdan beri yanımızda niçin eli kolu selbest dolaştırmaktayız? Korkup sindirildik mi? Yoksa bizde onun gibi canavar ruhamı sahibiz?
Asıl korkunç olan, o canavarın kimler tarafından getirilip, kimler tarafından korlandığıdır. Her şey ulu orta belgelenmiş iken, bu canavarı sır edenler hakkında savcılık ne yapmaktadır? Bence o canavardan da canavar olan perde arkası aktörlerde bu işin içinde ve ne yazıktır ki bu canavarlar çetesi, polis ve yargıyıda sindirmektedir!
Polis ve yargı elini kolunu sallayarak kaçan bu canavarı yakalayamayacak konumda ise, vay Türkiye vay!
En akıllı olanı halkın vijdanını rahatlatmak için, devlet içinde ayrı bir devlet olmuş, böylesi kurumları gerekirse fest etmek olmalıdır!
Kalemine sağlık, Bekir Abi.

Ozan Şafak Altun
Hamburg 10.Nisan 2008
www.safakaltun.com

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü