Sevgili Canlar
Sevgili Dostlar, Arkadaşlar, Akrabalar,
Aşşağı da sizlere Hamburg Alevi Kültür Merkezinin çağrısını iltiyorum. Ben aynı zaman da bu derneğin üyesiyim ve bu kampanya da diğer köylülerim gibi elimden gelen yardımı yapmaktayım. Derneğimiz, imkanı olan tüm canların bu kampanya da dayanışmasını beklemektedir. Almanya çapında 1500 üzerinde cami ve mescit mevcutken, cem evi sayısı oldukça azdır. Hamburg Alevi Kültür Merkezi Cem evi kampanyasını başlatırken yalnız ve yalnız Hamburgda ki Alevilerden destek beklemektedir. Laik ve demokrat bir inanç ancak kendi toplumunun fedakarlığı ile ayakta kalmalıdır. İnancımız ve öğretimize yapılan saldırılara karşı örgütlenmek ve bu örgütlülüğün devamı için kurumsallaşmak zorundayız.
Cem evi yalnız inancımızın değil, öğreti ve kültürümüzünde uygun bir ortamda yaşanılacağı, kuşakların köklerine ait olan bilgileri bulacağı güzel bir ortam oluşturacaktır. Cem evimiz de kimliğimiz olan alevi öğretisinin tarihi, dünü, bugünü ve geleceği yine sizlerin katkı ve katılımıyla tanıtılacak, yaşam bulacaktır. Hamburg Alevilerinin tam donanımlı büyük bir Cem evine ihtiyacı vardır ve bu ihtiyacı bizler omuz omuza vererek inşa edeceğiz.
Dernek Yönetimi Hamburg Belediyesinden yer talep etmiş ve derneğimize merkezi bölgelerden uygun arsalar teklif edilmiştir. Sonuçta yönetim birinde karar kılacaktır. Tahminlere göre Cem evi 350 bin Euroya malolacaktır. Son altı aydır aktif şekilde dernek yönetimi tarafından yürütülen kampanyalar sonucu bir çok üye ve esnaf dostlarımız bağışda bulunmuş ve hisse satın almışlardır. Son günlerde bu rakam 170 bin Euroya yaklaşmıştır. Yolun yarısı yürünmüştür, diğer yarısı için sizlerin yardımı, dayanışması gerekmektedir.
Yaşam koşulları o kadar kolay olmamasına rağmen, beklenmedik dostların fedakar davranışlarına şahit olmaktayız. Örneğin ben kendim, kredi borçlarım türlü türlü iken, vijdanımı sorgulayarak, gereken fedakarlığı yapmamın gerektiğine karar verdim. Bunu dillendirmek gereksiz, ama bu ortak davada birbirimizin elinden tutmak hepimizin kutsal görevidir. Derneğimiz, alevi işçilerini, alevi esnafını, alevi devrimcisi ve tüm alviyim diyenleri ayrım yapmaksızın Hamburg Alevi Kültür Merkezi Cem Evi kampanyasına yardım yapmaya, hisse almaya davet ediyor.
Saygılarımla
Şafak Altun ( Duran Başal )
Ne Yapabiliriz?
Hepimiz olanaklarımız ölçüsünde bağiş yapabilir veya hisse alabiliriz ( Bu konuda HAKM den bilgi alınabilir ). Tarihi bir görevi yerine getirmek zorundayız. Ya çocuklarımıza, kendi kimlikleri ve inançlarını koruyabilmelerini sağlayacağız, yada başka toplumların içinde eriyip yok olacağız. Ya cenazelerimizin onurlu bir şekilde Alevi öğretisi doğrultusunda kaldırılmasının alt yapısını oluşturacağız yada şimdiye kadar yaşadıklarımızı sürekli yaşayacağız. Onurlu, başı dik, alnı açık çocuklar eğitmek için, kadınlarımızın toplumda laik oldukları çağdaş yerleri alabilmeleri için her zamandan çok böylesi bir Cem evine ihtiyacımız vardır. Haydi canlar bir tuğlada siz koyun! Birlikten güç doğar! Canlar bu tarihi görevde sizde yeriniz alın. GELİN CANLAR BİR OLALIM!
Nasıl Yapacağız?
Aşşağıda adı geçen Notar & Rechtsanwalt bürosuna Cem evi kampanyası için bağış yapma ve hisse satın alma başvurusunda bulunacaksınız. Proje, çok mantıklı ve demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmek istenmektedir. Ard ve kötü niyetlilere fırsat verilmeyecektir.
Hisseler İçin Konto:
NOTAR & RECHTSANWALT BECKMANN & ORTNER,
VR Bank Pinneberg eG,
Konto Nr:78312502,
BLZ:22191405,
Titel, Hamburg Cem evi GbR
Çocuklarımızın eğitimi için
Cem ibadetinin yapılması için
Cenazelerimizin ALEVİ öğretisine uygun kaldırılabilmesi için
Kültürel çalışmalarımızı yapmak için
Dostça dayanışma içinde yaşamak için
Kendi kimliğimizi ortaya koymak için
Örgütlülüğümüzü, sesimizi yükseltmek için
Günlük toplumsal ihtiyaçlarımıza ( seminer, toplantı vs) cevap verebilmek için
Haydi Canlar, bizlere layık olan, kendi CEM EVİMİZE kavuşalım!!!
Hamburg Alevi Kültür Merkezi
Goethestrasse 37, 22767 Hamburg, Tel:040.3892724, Fax:040.388947,
Email:
Hamburg kentinde yaşayan Aleviler, Hamburg Alevi Toplumunun girişimiyle istedikleri cemevine kavuştu
Hamburg Alevi Toplumu tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Cengiz Orhan, uzun bir bekleyişten sonra 24 Haziranda yapılan bir açık artırmada Altona semtinde, Nobistor 33/35 adresindeki bir mekanın 601 bin Euro'ya satın alındığını açıkladı.
Orhan, gençlere Aleviliğin öğretilmesi, cenazelerin Alevilik öğretisine uygun olarak kaldırılması, uyumun kolaylaştırılması, Alevi kültürü ve geleneklerinin yaşatılabilmesine olanak sağlanması, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin organize edilmesi gibi amaçlardan dolayı cemevine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Cemevi için şu ana kadar 300 bin Euro'nun toplandığını, binanın tadilatı için 450 bin Euro'ya daha ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Orhan, ''Borcumuzun aza indirilmesi için Hamburg'daki tüm Alevileri, dostlarımızı, arkadaşlarımızı desteğe ve yardıma çağırıyoruz. 20 yıl aradan sonra cemevine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kiliseler ne yapıyorsa, Alevi toplumu olarak biz de onu yapacağız'' dedi.
Orhan, cemevine bağış yapmak isteyenlerin 783 125 01 numaralı hesaba, 221 914 05 numaralı banka koduyla VR Bank Pinneberg'e para yatırabileceklerini kaydetti.
Cemevinin tadilatının bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
Sevgili Safak Altun, bir gun ziyaret edecegim, insallah bir gun seref ve onur konugumuz olarak sizleri aramizda görmek iteriz. Hayirli olsun, ben destek ne gerekirse hazirim.
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......