Aralık 23 2024 08:27:54
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin175 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...207 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 0
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Gözlem-Düşünce-Tartışma
savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı kardeşçe birarada yaşamı savunalım
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

02-11-2007 03:39 ÖS savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ercanbasal

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 31.10.07

Uyarı seviyesi 0
Birkaç gün önce sanal alemde dolaşırken yolum bizim köye düştü tesadüfen; tanıdık yüzler,bildik isimler ve anıları canlandıran memleket resimleri, hoş duygular yaşattı bana. Bu siteye emeği geçenlerin ve hazırlayanların eline sağlık. Bu kadar profesyonelce hazırlanmış bir siteyle karşılaşacağımı beklemiyordum doğrusu güzel olmuş gerçekten ama üye olup giriş yapmam biraz uzun sürdü nedense. Teknik sorunlardan kaynaklı galiba.
Aynı harmanı, aynı seteni, aynı pınarı paylaşmış (ya da bunlar için kavga etmişWink , aynı halaya durmuş, aynı tozu-toprağı tepmiş insanların her ne kadar hayat gailesi ve ekmek derdiyle farklı mekanlara ve farklı uğraşlara savrulsalar da bu ortak paydaları onları bir şekilde bir yerlerde buluşturuyor mutlaka. Önemli olan ve anlamlı olan bu ortak zeminden hareketle oluşmuş olan bu tip yapıların (köy dernekleri) insanları geliştirici olması ve son derece önemli bulduğum r16;dayanışmar17; ihtiyacına yanıt veren etkinlikler içerisinde olmasıdır. Bu doğrultuda insanlarımızın duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını ve nezaket ölçüleri içerisinde tartışmalarını oldukça faydalı buluyorum.
Bende , naçizane bir köylünüz olarak, ülkemizde yaşanan son gelişmelerle ilgili forum sayfasında yer alan bazı yazılar üzerine iki çift laf edeyim istedim. Her ne kadar ortak kültürel değerlerle yoğrulmuş olunsa da aynı köyden geliyor olmak insanların aynı düşünmelerini gerektirmiyor tabii ki ama bizim insanımızın kendisine faşistliği yakıştırabileceğini ve bundan rahatsızlık duymadığını görmeyi herşeye rağmen kabullenemiyor insan. (Bu sözüm r16;ulusunu sevmek faşistlikse en büyük faşist benim..r17; diyen Sayın Celalettin Hansur17;ya) . Bu arkadaşımız faşizmin ne demek olduğunu bilmiyor sanıyorum . Nasrettin hoca misali, kendisine 100 sopa cezası veren kadıya r16;ya dayak yememişsin ya da saymayı bilmiyorsunr17; demiş ya hani. Onun gibi. Oysa biz faşizmi çok iyi tanıyor ve biliyoruz nerden mi; Maraşr17;tan, Çorumr17;dan, Malatyar17;dan, Taksimr17;de 1 mayıs tan, 12 eylül zindanlarından, Sivasr17;ta madımaktanr30; Daha sayayım mı? Bizim bildiğimiz faşizm bir insanlık suçudur. Halka karşı egemen sınıfların tasarlayıp, tetikçileri marifetiyle taammüden uygulattığı bir insanlık suçudur. Sakın ha özenilecek bir şey değildir! .
Bununla birlikte insanın türklüğüyle övünmesini de anlamış değilim. Türk olmak veya başka bir milletten olmak insanın kendiliğinden sahip olduğu bir unsurdur. Yani hasbel kader edinilmiş bir vasıftır. Marifet iyi,namuslu, dürüst,ahlaklı insan olmaktır türk olmak değildir.
Şair Orhan Veli içinde bulunduğumuz dönemi birkaç dizeyle çok güzel özetlemiş 'Neler yapmadık bu vatan için /kimimiz öldük/kimimiz nutuk söyledik' . PKK nin alçakça saldırılarının insanlarımızda yarattığı öfkeden yararlanmak isteyen fırsatçılar şehit ailelerinin acılarını kendilerine basamak yaparak vatanseverlik yarışı yapıyorlar.BU yarışta da en büyük bayrağı en çok yukarı kaldıranlar en büyük vatansever sayılıyor. Bayrak öyle büyük ve öyle güzel bir örtü ki akla gelebilecek her kötülüğü örtüyor. Yolsuzluğu , hırsızlığı , haksızlığı ayyuka çıkmış bu ülkeyi soyup soğana çeviren kim varsa elde bayrak vatanseverlik yarışında.Oysa vatanını ulusunu sevmek lafla olmaz. Benim anladığım vatanseverlik türk, kürt,laz, çerkez, alevi, sünni demeden ,bu ülke toprakları içinde yaşayan herkesin mutlu ve müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmaktır. Vatanseverlik, insanlarımızın emeğini biravuç sermayedara sömürtmemektir. Vatanseverlik bu ülke insanının emeğiyle yaratılan değerlerin yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine karşı durabilmektir. Vatanseverlik, halkın aleyhine yürütülen IMF politikalarına dur diyebilmektir. Bu ülkeyi bölmek isteyen güçler yok mu peki? elbette ki var ve onlar şu anda ellerini oğuşturuyorlar çünkü aslında holding medyası tarafından da kışkırtılan bu savaş çığırtkanlığı ve milliyetçi söylem bölücülerin ekmeğine yağ sürüyor. Bilmem tehlikenin farkında mısınız? yaşanan süreç bu ilke insanlarının birarada yaşama umutlarını karartıyor. Benim hemşehrilerime tavsiyem yaşanan süreçte akıl ve vicdan ile hareket etmeleridir. Faşizme karşı barış ve kardeşlik şiarını yükseltelim. Unutmayalım ki faşizm kendisi gibi olmayana yaşam hakkı tanımaz dün solcular ve alevilerdi bugün kürtler yarın kime sıra gelir bilinmez eğer kimse kalmışsa.
Saygı ve sevgilerimle..
Ercan başal (Bekirgilr17;in Kazımr17;ın oğlu Smile

02-11-2007 04:37 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

salihsan

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 26.06.07

Uyarı seviyesi 0
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.
Geçmişte bozkurt işareti yaparak bize saldıranlar, bizi ateşe verenler şimdi aynı işareti yaparak kürtlere saldırmaya çalışıyorlar. Bizim felsefemiz sahip olduğun ırktan, cinsten ötürü üstün olmayı her zaman reddeder. Bir insan ait olduğu ırk, cins ile değil, taşıdığı insan sevgisi, barışcıl düşünceleri ile insandır.
Meksika Zapatista Lideri Marcos un dediği gibi Türkiyede bir kürdüm. Faşizm kimi hedef alıyorsa oyum. Hrant Dink katledildiğinde Ermeniyim. Gelin beni de öldürün...
Alevi olup da Türklük propagandası yapanlar, faşist olmayı kabul edenler bence geçmişini bilmeyen, özünü kaybetmiş insanlardır. Hafızamız kötü olabilir ama Sivası, Maraşı, Çorumu unutmuyoruz. Google de bunların adını yazarsanız tekrar bilgilere ulaşabilirsiniz.

Senle Bana içelim bu gün.

02-11-2007 06:23 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ozlem

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 13.10.07

Uyarı seviyesi 0

Geçmişte olduğu gibi şimdi de bir bölücülük yapılmaya çalışılıyor evet. Dün alevilerdi, bugün kürtler... Ancak ben burada vatanını, Türkiye'nin bağımsız bütünlüğünü savunanların faşistlik yaptığını düşünmüyorum. Şöyle ki burdaki söylemler kürt halkının bütününe söylenmiş değildir. Her gün can alan PKK yandaşları içindir. Şu olayı anlamıyorum bizlere bir kılıf biçilmiş ve bizler o şekilde giyinmek zorundayız. Yani ben alevilerin, sünnilerin, lazların,çerkezlerin, kürtlerin barış içinde Misak-ı Milli sınırları dahilinde bölünmeden, parçalanmadan devamlılığını istediğimde milliyetçilikle yaftalanıyorum. Ben solcuyum, millliyetçi olamam değil mi? Neden peki? Bu Atatürk ilkelerinden biri değil mi, altıok bunu simgelemiyor mu? Evet olamam... çünkü bunu başka bir taraf sahiplenmiş, içini boşaltsalar, ilkeyi çiğneseler de, bu onların işi öyle mi? Yok öyle yağma ulusalcıyım dediğin de başkasın, milliyetçi dediğinde başkasın gibi algılanıyor. Her zaman yaşadığımız kavram kargaşası yine yakamızı bırakmıyor. Öz de savunduğumuz değerler ortak ama hadi ulusalcıların, bizim, diyelim istediğimiz şeyler ulu önderimiz, ATATÜRK'ümüzün ilkeleri doğrultusunda kemalist öğreti ışığında hak, hukuk ve özgürlükleri savunmaktır. İşte böyle dediğimde de bazı aydın(!) geçinen kimseler de Kemalizm çürütülmesi gereken bir ideolojidir, kendinden başkasına yaşama hakkı tanımaz " Ne mutlu Türk'üm" demek bunun kanıtı değil mi diye hemen taarruza geçiyor. Asıl bölücülük bu değil mi? Bu ülkeye canını feda etmiş, ülkeyi yoktan var etmiş "emperyalistler"in Sevr'i uygulamalarına engel olmuş bir aydınlanmacının fikirlerini çürütmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürülmüş olmuyor mu? "Türk" sözcüğünü kullanmak korkulacak bir şey değil arkadaşlar ancak ben burada Türklük öne çıkarılmalıdır, diğerleri ötelenmelidir demiyorum dersem kendimle çelişirim zaten yıllarca kimliğimizi, aleviliğimizi, sakjlamak zorunda bırakıldık bizler bunun acısını bilmez değiliz. Ancak şu anlayışı reddediyorum bu ne demektir lütfen Salihsan açıklar mısın? " Alevi olup da Türklük yapanlar..." Alevi öz be öz Türk'tür siz Türkçe'den başka dil biliyor musunuz, özel çabalarınızla öğrenmişsinizdir kast ettiğim o değil, anadilimiz Türkçe değil mi, Türkçe bizim yabancı dilimiz değil yani. Bizim işimiz Pkk ile, Kürt halkıyla değil yanlış algılanmasın; ancak elebaşını devlet büyükleri olarak görenleri de korumamız beklenmesin, şu yanlış algılanmasın, lkan dökülsün kökleri kazınsın değil dediğim. Adem-i Merkeziyetçilik istenmesin. Bağımsız Kürdistan Devleti ne demektir?

02-11-2007 06:41 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ozlem

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
ulusalcı-milliyetçi öz de savunduğumuz değerler aynı derken vurgulamak istediğim günümüzdeki milliyetçiler değil ulusalcılık-milliyetçilik öz de aynı değil tamamen aynı şeylerdir. MHP yaftası yememek için ortaya atılmış ulusalcı yanlış algılanmasın sözlerim.

Özlem İbiş

02-11-2007 07:07 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

celalettinHANSU

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.02.07

Uyarı seviyesi 0
Sevgili Ercan Kardeşim öncelikle sitemize hoş geldin .Umarım seninde güzel fikirlerinden yararlanırız.Yazdığın yazıyı çok dikkatle 2-3 kez okudum.Nedenini sorarsan senin Benim yazdığım yazıyı okurken düştüğün yanlış anlamaya düşmemek içindir. Benim Devrimciliğimden Kemalist ilerici Atatürk ilke ve inkılaplarının çok katı bir savunucusu olduğumdan şüphe etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığının üstünü çizerek söylemek zorundayım. Pkk ile kürt halkını bir kefeye koyan her türlü düşünceye karşıyım .Hiç kimse bana kürt halkının temsilcisi pkk dır diyemez . Benim yazdığım cümleden beni faşist olarak algıladıysanız bilemiyorum tahsiliniz nedir ? Edebiyatınız mutlaka zayıftır. Size bir geçmişten birde yakın tarihimizden iki örnek vermek istiyorum bir tanesi şu malum padişahın oğlunu okula gönderdiği hikayedir hoca padişahın oğluna OKU ADAM OL BABAN GİBİ EŞŞEK OLMA DEMİŞ. ÇOCUK BABASINA GİTMİŞ BABA HOCA SANA EŞŞEK DEDİ DEMİŞ PADİŞAH HOCAYI ÇAĞIRMIŞ KELLESİNİ VURDURACAK HOCA SAYIN PADİŞAHIM BEN ÇOCUĞUNUZUNDA SİZİN GİBİ OLMASI İÇİN SÖYLEDİM DEMİŞ. Bilmem sen nasıl anladın benim yazdığımı . yakın tarihimizden de bir örnek BaşbakanRecep Tayyip ERDOĞAN Hz. ALİ'yi SEVMEK ALEVİLİKSE EN BÜYÜK ALEVİ BENİM DEMİŞTİ. Tabi Bunu demekle Alevi olunmuyor .Ama adamın bu cümlesini bazı gerici örümcek kafalı yobazlarda yanlış anlayıp adama tepki göstermişlerdi. Şimdi sana ve o kim olduğunu kimlerden olduğunu açıklama cesaretini bile gösteremiyen SALİH SAN rumuzuyla yazan arkadaşa soruyorum bu cümlelerden ne anladınız. HOCA PADİŞAHA EŞŞEK Mİ DEDİ?-YOKSA TAYYİP ERDOĞAN EN BÜYÜK ALEVİ Mİ?
Faşizmin gerçek yüzüyle hiç karşılaştınızmı bilmiyorum yanılmıyorsam 80 olaylarını yaşamadınız bizler ise mamaktan evimize gelene kadar 3 kez dayak yeyip her gün kafamız yarık eve geliyorduk. basındanokunulanlarla yada kulakdan dolma bilgilerle devrimcilik ilericilik olunmuyor. Maraşı sivası Çorumu Unutmadık Amcamın Evi kurşunlanırken mahalle halkının üzerine kurşunlar yağarken Neysek oyuz .Aramıza tekrar hoş geldin diyor ve Adını Aldığım Hz Mevlananın güzel bir sözüyle veda ediyor gözlerinden öpüyorum. Ayrıca Sevgili özlem sanada çok Teşekkür ederim .Benim felsefem YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL .7 mizde neysek 70 imizdede oyuz herkese saygılar.

03-11-2007 12:19 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

salihsan

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 26.06.07

Uyarı seviyesi 0
Ulusalcılık faşizmin dozajlarından biridir. Ve bunu geçmişte olduğu gibi insanlık tavrını, bilincini taşıyan her insan hele hele alevi olduğu için pek çok acılar yaşamış insanlar çok iyi anlayacaklardır. Misaki milli sınırları ise o zamanlarda karar verilmiş bir durumdu. Türkiyeyi yönetenlerin, türkiyenin başındakilerin bir kararı idi. Bunun için türkiyede yaşayan etnik halktan hiç birine bir şey sorulmadı. Yeni kurulan bir ülkeydi ve nereden ne kopartılırsa, ya da elinde kalanlarla çizilmiş bir sınırdı. Meclis tutanaklarında da geçen bu ülke türk ve kürt halkının meclisidir diye konuşan Atatürk acaba neden "ne mutlu türküm" diyene bir tavır takınıp, neden kürtleri yok saymıştır acaba. Yoksa savaşlarda bir tane olsun kürt can vermedi mi? Ayrıca neden bu devletin dini seçimi sunni inancını benimsemektedir? Erdal İnönü yü sivas olaylarından ötürü bir kenarda ağlatmış vicdani bir azap vermiş olan bu devlet ne zaman alevilere ve kürtlere kucak açmıştır ki. Zamanında Aktüel dergisinde pkklı kıyafeti giyip köy basan, çoluk, çocuk öldüren gruplardan birinin özel tim olduğu ispatlanmadı mı? Ama gördüğünüz ne. Küfür ettiğiniz kim. SAdece pkk diyorsunuzdur eminim. Pkknın tavrını hiç bir zaman tavsip etmedim. Katlettiği askerler için her zaman üzüldüm. Ama doğuda vatandaşına dışkı yediren, ana avrat küfür eden, aşağılayan, keyfi bir şekilde işkenceye maruz bırakan devleti de desteklemedim. Ve bütün bunların Türkiyede yaşamakta olan kürtlere gidin devletiniz demekten başka bir şey olmadığını da anladım. Ve siz ulusalcı olduğunu söylediğiniz Özlem Hanım, Mhp lilerle ortak eylem yapıyorsunuz. Pek çok konuda hemfikir düşünüyorsunuz. Türkiyede sadece türklerin kendilerini ifade etme hakkı olduğunu düşünüyorsunuz. Ve bir dört işleme indirgeyerek bölünmekten bahsediyorsunuz. KEşke bu kadar basit olabilse bazı şeyler. Kendi içinde CEm erseverleri, eşref bitlisleri bile katleden bu aygıta nasıl olurda güvenirsiniz anlamıyorum.
Alevi toplumunun korunma içgüdüsüdür Kemalizm. Ve Alevi toplumu her zaman bir tanrı gibi görür Atatürkü. Öylesine tapar ki, türk olmayan aleviler bile kendilerini türkten sayar.
Kemalizmin iflasını göremiyor musunuz? Kemalizme karşı bir parti yüzde 47 gibi rekor bir oy oranı ile iktidara geliyor. Bütün bunlar neyin göstergesi acaba...
Son olarak doğu ve güneydoğuda yaşamakta olan kürtlerin kendi devletini kurup kurmama kararı kendilerinedir. Bugün izmirde, istanbulda, ya da antalyada yaşayıp da, diyarbakırdaki bir vatandaşın neler yaşadığını bilmeden, anlamaya çalışmadan, her gün biz türküz diye bağırarak onlara gözdağı vermek kolay gibi gelebilir ama bir gün her şey değişecek zannediyorum. Çünkü kürtleri kazanmak adına kimsenin bir şey yaptığı yok. Bursa da bir kürdün evi sadece kürt olduğu için ateşe veriliyor ve herkes bunu izliyorsa geçiyorsa bence iş işten geçmiştir. Varsın ulusalcı olun, bu ülkenin sahiplerinin sadece türkler olduğunu söyleyin durun. Eylemler yapın, bayraklar asın. Ve kürtler ise bir köşede bunları sadece izliyor. O kadar korkuyorlar ki, türk bayrakları ile onlarda eylem yapıyorlar.
Kürtleri çok iyi anlıyorum. Çünkü bir alevi olarak geçmişte buna benzer pek çok şey yaşadım. Ve bugün kürtlerin yanındayım. Sadece insanlık onuruna sahip olduğum için. Geçmişimi unutmadığım için.

Senle Bana içelim bu gün.

03-11-2007 03:28 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ozlem

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
Türkiye'de yalnızca Türklerin, sünnilerin kendilerini ifade etme hakları yoktur. Herkesin kendini ifade etme hakkı vardır. Bu yüzden DTP'nin meclise girmesi ve Kürtlerin ifade özgürlüğü kazanması olumlu bir şeydir. MHPile ortak eylem yapmak, MHP söylemiyle konuşmak ise yaralayıcıdır. Derdimiz en üstün ırk olduğumuzu kanıtlamak, "Dünya Türk Olsun" gibi ütopyalara kapılmak değil ki. Türklüğümüzü öne çıkarmak, Kürtleri ötelemek hele hele hiç değil. Hatta bu kavramların kullanılması beni her zaman üzmüştür. Türk ne demek, Kürt ne demek? Bizim bu duruma getiren hükümetlerin politikaları, devlet değil ancak devleti de hükümetin yönettiğini düşünürsek devleti de aynı oranda suçlu görebiliriz. Devletin dini seçimi diye bir şey yoktur. T.C. laik bir ülkedir ve anayasa da böyle bir hüküm yoktur. Ancak bir ülke kurulurken elbette bir ideoloji ile oluşacaktır, oluşmazsa o devletin omurgası eksiktir, ayakta duramaz, yıkılır. "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir." "... bölünmez bir bütündür, dili Türkçe'dir." Bunlar anayasa da belirtilen hükümlerdir. Ortak yaşama, birliktelik için yapılması gerekenlerdir; ancak başımıza gelenler bunları sindirememişlerdir. Değiştirip, dönüştürmüş kimlikleri yok etmeye çalışmışlardır. Ancak Aleviler Türk'tür ve tabiki kemalizme, Atatürk'e, sıkı sıkıya bağlıdırlar ve onun öğretilerini yok sayanlara da izin vermeyeceklerdir. Osmanlı Devleti, 2. Mahmut zamanında Bektaşi Dergahlarını kapattırmış. Dergaha da Nakşi şeyhlerini göndermiştir. Yıllarca sindirilmişlerdir. Pir Sultanlar, Kaygusuz Abdallar nasıl doğmuştur öyle değil mi? Aleviler, yaşam haklarını Cumhuriyetle kazanmışlardır keza Kürtler ve diğer etnik gruplar için de aynı şey geçerlidir. Atatürk bu vatan için herkesin omuz omuza savaşıldığının bilincindeydi ve bunun için çabaladı. 1928'de bilirsiniz ki Tekkeler zaviyeler kapatılırken Bektaşi dergahlarına dokunulmamıştır. Atatürk her şeyi yerli yerinde düşünmüştü ama ondan sonrakiler yetkiyi istedikleri yönde kullandılar. Keza özel tip görevlilerine yaptırılanlar da bunların göstergesi. Polis teşkilatındaki kamplaşmayı bilmiyor muyuz, hepimiz biliyoruz. Hükümetlerin suçu, solun sol olamaması yüzünden şimdi ne sağ kaldı ne sol artık emperyalizmin farkında olanlar ve emperyalizm yandaşları var, Ilımlı islam örtüsüyle bize sunulan Atatürk Türkiyesini yıkacak iç ve dış güçler var. Bakın Kürtçülük yapalım derken Türkçülüğü de elden bırakmayın gerçi her şekilde Kemalizm yıkılmaya çalışılıyor da neyse yani Kürt halkını savunuyoruz ama bilmiyor musunuz Amerika'nın onlar üzerinden oynadığı oyunu elimiz kolumuz bağlı, biz hoşgörülüyüz, biz insancılız yap kardeşim istediğini mi diyelim? Savaşı kast etmiyorum ben. gidin vurun, kırın yok edin değil dediğim...

05-11-2007 10:53 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ozlem

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
Celaleddin Ağbi, Ercan Ağbi için peşin bir hükümle "edebiyatınız mutlaka zayıftı" demişsiniz. Kendisinin edebiyatının ne kadar iyi olduğunu yakinen biliyorum. ODTÜ Psikoloji mezunu ayrıca Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri'nden de yarım kalmış bir yüksek lisansı var. Kendisi size de bana da cevap yazmış ama yollayamamış siteye ben de sizin yazınızı yeniden okuyunca bunları belirtme ihtiyacı duydum.

06-11-2007 06:14 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ercanbasal

Yeni Üye

Uyarı seviyesi 0
Özlemcim iltifatın için teşekkürler ama ben hala Celalettin Hocamın haklı olduğunu düşünüyorum bu konudaWink. sanıyorum teknik bir sorun vardı dün ama halloldu galiba artık kendi adıma da konuşabilirim.
.
Merhabalar, Bana hoş geldin dileklerini ileten herkese hoş bulduk diyorum. Hoş bulmadığım şeyler de yok değil tabii
Bu ülkede yaşayıp da faşizmin gerçek yüzüyle karşılaşmamak mümkün müdür Celalettin Hocam. "yanılmıyorsam 80 olaylarını yaşamadınızr" demişsiniz. Nerden bu kanıya vardınız bilmiyorum ama 1971 doğumluyum ucundan kıyısından tanıklık etmişliğim vardır hasbelkader. Ayrıca faşizmin ne olduğunu anlamak için faşist katliamlara bizzat maruz kalmak gerekmiyor kanımca. Önce vicdan sahibi bir insan olmak , sonra biraz etrafta olup bitene duyarlı olmak , nihayetinde de biraz da okur yazar olmak yeterlidir bence. Celalettin Hocam madem yaşım ortaya çıktı tahsilimi de söyleyeyim ne önemi varsa ; odtü psikoloji bölümünden mezuniyet ve Ankara üniv. Eğitim bilimlerinde de yarım bırakılmış bir yüksek lisans girişiminden ibarettir tahsilim. Tahsil ile ilgili çok sevdiğim bir söz vardır aman kimse üzerine alınmasın : "tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır " diye (kimin söylediğini hatırlamıyorum edebiyatım zayıftır biraz
Bir insanın faşist olarak itham edilmekten rahatsız olması beni ancak sevindirir Celalettin Hocam. Bu anlamda sizi üzmüşsem kusura bakmayın. Gerçekten yanlış anlamış olmak beni sevindirir özür dilemekten de gocunmam böyle birşey için. Sözüm size değil ama şu da bir gerçektir ki zaten hiçbit faşist de ben faşistim demez kendine. Hitlerrin partisinin adı Nasyonal Sosyalist İşçi Partisidir. Yani adında sosyalist ve işçi kelimeleri geçiyor olması faşist bir dünya görüşü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ne demişler zarfa değil mazrufa bakmak lazım. Yani aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.Önemli olan şekil değil r0;özr1;dür. Bizim alevi-bektaşi inancını sünni mezheplerden ayıran temel özelliklerden biri değil midir ibadetlerde şekilci olmamak? Demek ki kavramları değerlendirirken ne anlama geldiklerine ve ne ifade ettiklerine bakarsak eğer daha doğru bir yaklaşım olur. Eğer altı doldurulamamışsa sloganlar kuru laf kalabalığından ibarettir.
Ayrıca şu sözünüze katılıyorum r0;basından okunulanlarla yada kulaktan dolma bilgilerle devrimcilik ilericilik olunmuyor r0; çok doğru bir tesbit. Bizim mevcut radyo-tv-gazetelerden okunanlarla ve kulaktan dolma bilgilerle olunsa olunsa faşist olunur ancak.
Sevgili Özlem; Kullandığımız terimler ve kavramları ortaya çıktıkları tarihsel süreç içerisinde ve o koşulları dikkate alarak değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Mesela r0;misak-ı milli r0; nedir? Misak-ı milli nin içinde padişahın ve hilafetin de kurtarılmasının da olduğunu biliyor musun? Hilafeti geri getirelim istersen. Misak-ı milli de istanbulr17; un yeniden başkent yapılmasının da olduğunu? misak-ı milli sınırları içerisinde mesela r0;Iğdırr1; vilayetinin olmadığını biliyor musun? Iğdırr17;ı verelim geri istersen. Mesela misak-ı milli sınırları içerisinde r0;batumr1; un da bulunduğunu (nedense hiç dile getirilmez). Daha sıralamak mümkündür. şunu söylemek istiyorum; misak-ı milli o dönemin koşullarında olması gereken bir hareket noktasıdır, ihtiyaç duyulan ve üzerinde durulacak olan bir zemindir, referanstır. Kurtuluş savaşının önderi Mustafa Kemalr17;i de suçlayalım o zaman misak-ı milli ye sadık kalmadı diye. Koşullar nelerdir ve neleri kazanmak için nelerden vazgeçilmiştir.buna bakmak lazım. Kurtuluş savaşında biz yedi düvelle mi karşı savaştık, yoksa Yunanistanr17;la mı? İngilizr17;ler, Fransızr17;lar ve İtalyanr17; larla hangi muharebeler yapıldı kurtuluş savaşı sırasında? Sovyetler Birliğir17;nden yardım alındı mı?
r0;solcuyum, millliyetçi olamam değil mi? r0; evet solcuysan eğer milliyetçi olmaman gerekir. Ama milliyetçiyim diyebilirsin kendine. Tercih meselesidir . Zaten benim kendisine milliyetçiyim diyen masum, kendi halinde insanlarla bir sorunum yok. Zaten onlar ne kamplaşır ne de kışkırtmalara kapılır. Ama faşizm de kendi neferlerini faşizm akademilerinde eğitmiyor ki, sokaklardan devşiriyor. Son günlerde karşı karşıya olduğumuz gerçek, faşizmin sokaktaki yüzüdür. (sıradan faşizm olarak da adlandırılıyor bu) Faşizm ise milliyetçiliğin kanserleşmiş ideolojisidir.
Dünyaya milliyetçilik gözlüğüyle baktığın zaman, gördüğün her Ermeniye küfredersin, karşılaştığın her Kürtü r0;bölücür1; diye damgalarsın; ezilenleri ve azınlıkları savunan , mağdurun yanında olan her solcu da r0;ermeni dölür1; dür ya da pkk lıdır. (Halıkna yabancılaşmış sahte aydın mı dersin yoksa?) Çünkü insanlara bu milliyetçilik gözlüğü taktırılınca kaybedenlerin hep yoksul milliyetçiler ve yoksul müslümanlar olduğu asla görülmez.
Peki Özlemciğim farzedelim ki milliyetçilik çok güzeldir , gerekli bir şeydir. Herkes milliyetçi olsun. Ama bir soru sormama izin ver ; Bu milliyetçilik denen şey sadece Türklere has bir düşünce midir? Türklerde bulunan genetik bir özellik midir? Başka etnik kökenden gelen insanların da bu güzellikten nasibini almalarının sakıncası var mıdır? Örneğin Kürtlerin de milliyetçi olma hakları yok mudur mesela?
Herkese saygı ve sevgilerimle...
Ercan Başal

06-11-2007 07:19 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

celalettinHANSU

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.02.07

Uyarı seviyesi 0
Sevgili kardeşim seten senin aramıza katılmana gerçekten çok sevindim.Ayrıca beni gerçekten yanlış anladığınızı anlamanızda beni çok sevindirdi keşke tahsilinizi yarım bırakmasa idinizde lisansınızı tamamlayıp doktoranızı yapsaydınız bizler gerçekten sizinle gurur duyardık . Hasbel kader bende 9 kez üniversite imtihanına girdim hepsinide kazandım ama fakirliğin gözü çıksın hiç birine kayıt olupta gidemedik hayatı çok çabuk tanıdık 21 senedir Üniversitelerde görev yapıyor Geleceğimiz dediğimiz gençlerin hallerine bakarak karamsar olmamaya çalışıyorum.Birde Tabi bizde tahsil olmadığı için Tahsilin alacağı cehalet olmaz dolayısı ile cehaletten kaynaklanan birşeyde olmayacaktır.Salihsan ve sizin yazılarınızdan yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin Ülke basınını takip eden radyo ve tv leri takip eden her bireyin Faşist olacağını yanlı bir yayın yapıldığını Aşırı milliyetçilik duygularının ön Plana çıkarıldığını savunuyorsunuz.Ancak günümüzde Sol yayın yapan tv ler gazeteler dergiler yokmu? Artık İnternet yaşamımızın her alanına girmedimi Ülke nüfusunun % 70 i şehirlerde değilmi ?Sevgili özleme sorduğun sorular gerçekten çok güzel ve anlamlı müsade edersen bende o sorularına cevap vermek isterim Ülkemizde resmi dil Türkçe Kürtler Hayatın her alanında kürtçe konuşmuyormu ?Merak etme onlar bizlerden dahada Milliyetçi (Bu milliyetçi sözü lütfen Faşizm ile karıştırılması ) Örnek benim babam ve kayın pederim yıllarca hamallık yaptılar bir iş çıktığında kürtler önce kendi milletinden olanları toplar giderler başkasını barındırmazlardı. Hayatın her alanında kürtler zaten ülkeyi parselleyip işini yürütüyor. Benim ve özlemin bu tartışmadaki karşı olduğumuz konu iç içe girip kız alıp kız verdiğimiz aynı karavanadan ekmek yediğimiz kürt halkı değil.Seninde tasvip etmediğin savaş şiddet ve taşeronluk yapan askerimize kurşun sıkan pkk ve yanlış politikasıdır.Salih san kardeşim bize hala kim olduğunu ve ne tür bir fikre sahip olduğunu söylemedi .Alevi felsefesini bize anlatıyor.Bizler zaten bunları biliyor ve bu insancıl felsefemizle gurur duyuyoruz her zamanda bu felsefemizin arkasında olacağız. Seninde bahsettiğin gibi Misak-ı milli kararlarını bizim tartışmaya ve onun arkasına sığınmaya hakkımız olmadığını düşünüyorum ancak bu lütfen yanlış anlaşılmasın bizler o dönemdeki zorlukları vatanın o günki hal ve şartlarını bilmiyoruz. o zaman ki mebuslar ve şartlar neticesinde çıkan kararlardır. bize düşen vatanımızı üzerinde yaşayan tüm etnik gruplar dahil birlik beraberlik ve kardeşlik içinde laik bir toplum olarak ileri nasıl götürebilirizin mücadelesi olmalıdır.Birbirimizi daha iyi anladığımızı ümit ediyor özrün için ayrıca teşekkür ediyorum özür dileyecek bir şey yok ortada gözlerinden öperim herkese selamlar.

08-11-2007 05:43 ÖS RE: savaş çığırtkanlığı ve teröre karşı k...
Kullanıcı Avatarı

ercanbasal

Yeni Üye

Uyarı seviyesi 0
Celalettin Hocam fakirliğin değil de dokuz kez üniversite sınavına girip dokuzunu da kazanıp , yoksulluk yüzünden kayıt yaptırmaya olanak vermeyen bu düzenin gözü çıksın bence.

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü