Aralık 22 2024 08:12:26
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin174 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...206 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Siyaset
BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

20-07-2007 06:15 ÖS BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
BABAMA SESLENİYORUM
Demokratik, Çağdaş, Laik ve Antiemperyalist Türkiyenin önünde bir engel olan Baykal CHP si umudumuz olamaz.
Beni seçmezseniz şeriatçılar yine iktidar olur tehdidi yapıyor. Şeriatçılar Baykalın sayesinde iktidar olmuştur. Baykalın aymazlığı, hataları, politika ve ekenomiden anlamazlığı sayesinde şeriatçılar bir tehdit olmuştur. Son beş yıldır AKP ye karşı başarılı olacak ne yaptın?
Cumhuriyet yürürüşleri ve SOL da birlik tartışmaları aklımı çelmekteydi.Tüm sol oylar CHP de toplansın anlayışına bende inanmaya çalıştım. Yalnız son 2 aydır Baykal beyin icraatlarına bakılırsa o büyük mitinglerden pekde ders almışa benzemiyor. Baykal bey daha da sağcılaştı, gericileşti. Sağın oyunu nasıl alırım diye aranın sürpüntülerini partiye yerleştirdi. Yerel yönetimleri yine dinlemedi! O potansiyeli kendi lehime nasıl kazanırım hesabı yaparak, yeşeren umutlarımızın solmasını sağladı.
Teröre Son Verilecek!
CHP teröre son vereceğim diyor? Hangi teröre? Hangi metodla ? Eski laflar, eski metodlar. Doğuda ki yurttaşların sorunları iş, ekmek ve hürrüyettir! Bu sağlanırsa sorunlar çözülür. Askeri metodlarla sorun yaratan devlet, zan altındadır. CHP eski politikalardan başka yeni bir şey demiyor! Askeri, çözüm olarak görmek politikanın sonudur. Ve geçmişde ki askeri çözümlerde iflas etmiştir.
Halk Huzura Kavuşacak!
Baykal CHP si halkı huzura kavuşturacakmış. Halkın açlık sorununu 300 YTL ile sona erdirecekmiş. Dört kişilik Ailenin aylık geçim ihtiyacını dahi bilmiyorlar. Kimden gelecek vergilerle ? Bunu demiyor! Emekçilerden keserek, ağalık satacak! Yoksa bir kaynak göstersin! Haydi işçiyi soyup, işsize dağıttın diyelim, toplumsal huzur nasıl elde edilecek?
Gavura gavur demeyi yasaklayan devirden de geride CHP! Halkın manevi huzurunu nasıl sağlayacaksın ? Kürde kürd demek yasaklanarak mı ? Aleviler Aleviyim demeyecek mi ? Toplumsal huzur ya nasıl oluşacak? Kürtleri askeri eylemlerle! Alevileri hangi eylemlerle ? Niçin hep CHP dönemlerinde Aleviler katledilir? AKP ve CHP dönemlerinde hep Aleviler (solcular, kürtler vs.) sindirilmedi mi?
Baykalın CHP si demokrasinin D bile değildir. Demokrasi önce parti içinde olmalıdır. CHP deki nice demokratları gönüllü gönüllsüz ihraç eden Baykal CHP si Türkiyenin önünü tıkayan bir kurumdur. Nice iyiniyetli politikacıyı anti demokratik yöntemlerle parti dışı bırakan Baykal dan umut beklemeyelim. Sosyal Demokrasinin ana vatanı Avrupa Sosyal Demokratları sayın Baykalı ve Partisini Sosyalist Enternasyonal den atmayı planlıyorlar. Neden ? Cünkü Baykal CHP sini Nasyonal Sosyalist bir partiye benzetiyorlar. Bu ne anlama geliyor? Hitlere benzetiyorlar! Baykal CHP si eski CHP nin Halkçılığını aşırı Milliyetçiliğe çevirdi.
Bayrak, Atatürk ve Cumhuriyet ortak değerlerimizi tufeyli partileri alabildiğine sömürgeleştirmekteler. Bu değerler bu ülkenin ortak değerleridir, kimsenin tekelinde değildir. Türkiyenin ortak değerlerinin tek sahibi Baykal CHP si değildir. Ortak değerler hepimizindir. Baykal CHP si Cumhuriyet, Laiklik, Atatürk sömürüsü üzerine oturttuğu sahte politikayla bir zamanlar bizleri kandırdığı gibi gençlerimizi de kandırmaktadır.
Eğer CHP Laik ise, Diyanetin bu günkü konumunu nasıl değiştireceğini söylesin!
Türkiye Cumhuriyetini, Sünnileştiren Diyanete dokunabilecek mi ? Asla! Böyle bir düşünceside yoktur.
Eğer CHP demokratsa; Askeri, Asker olarak görsün. Askerin polika yapmasına tavır alsın! Demokratik ülkede asker politikleştirilmez. Askerlerin politika yaptığı ülkeler de demokrasi yönetimi olmaz! Askerin politikaya karıştığı ülkeler, despotizimle yönetilen ülkelerdir! Terör buna bahane ise, bunun Antisi de vardır, o da devlet terörüdür. Bu ikiz kardeş ekseninde oluşan politikalar bize zarardan başka birşey sağlamıyor.
Kimlikler inkar edilemez. Herkes kimliğini yaşama özgürlüğüne sahiptir. Bundan korkanlar insandan korkan, gerici, faşist kafalardır. Arı arıdır. Öküz öküzdür. Arıya öküz, öküze arı diyemeyiz! Böyle dersek diğerleri ( ABSmile) bize gülerler! Türkiyenin gülünç duruma düşmesi arıyı öküzden, öküzü arıdan ayıramayacak politikacılardan dolayıdır.
Ülkemizin yeni bir oluşuma ihtiyacı vardır. Artık CHP dosyasını kapatalım ve yeni bir parti kurulsun. Ben o büyük yürüşlerde bunun bir gereklilik olduğunu kavradım. Bunun adı SOL PARTİ de olabilir. Ülkemizi ve Halkı, şeriatçı ve faşist partilerden ancak böyle bir parti kurtarabilir. Bu seçimlerde birkaç bağımsız adayın seçilmesi Türkiye için acillerin en acilidir.
Ankaradan, İstanburl ve başka bölgelerden seçilecek bağımsızlar, sizlerin haklarını mecliste savunacak gerçek vekillerdir.

Fakirin, Fukaranın bilgisi kıttır, çabuk kandırılırlar. Onlara dünyalarını zehir edecek despotlara oy vermiyelim.

MECLİSİ BAĞIMSIZLAŞTIRIN!
BAĞIMSIZ SOL ADAYLARI SEÇİN!

Ozan Şafak Altun
20.07.2007
www.safakaltun.com

20-07-2007 07:33 ÖS RE: BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

etemzeran

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 07.07.06

Uyarı seviyesi 0
Evet oyumuzu sakın başka yerlere gider kaysıyla düşünmeyelim.burdanda anlaşılan çoğu kişi oyunu belli kaygılardan dolayı yönlendirilmişcesine kullanmakta, aslında bizde istemiyoruz ama mecburuz gerçeğini göstermektedir.hiçbirşey için mecbur değiliz.kendi adımıza verebileceğimiz bu en önemli kararı özgür olarak vermeliyiz.bu yüzden solun önünü açmak için,solu hak etmeyenlerin egemenliğinden kurtarmak için oyumuzu bağımsız sol adaylara verelim EZBERLERİ BOZALIM...

20-07-2007 08:17 ÖS RE: BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

celalettinHANSU

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.02.07

Uyarı seviyesi 0
Sevgili Şafak Altun ve Etem Zeren arkadaşlarıma Sizin şu yazdıklarınıza bir anlam veremediğim gibi sanki birileri tarafından kasıtlı olarak sol oyları bölmek gibi bir çaba içine girdiğinizi düşünüyorum . Tabiki herkes hür iradesiyle oyunu kullanacak. Ancak bu oyları bölmek için verilen mücadelenin bir yerlerden kumandalı olduğu kanısı ağır basmaya başladı BİR İŞİN ÇIRAKLIĞINI YAPMAYAN PATRONLUĞUNU YAPAMAZ. C.H.P. Yi ve Baykalı solun önünde eğer engel olarak görüyorsanız. Bu işin mücadelesi partiyi bağımsız adaylarla oy bölmekten geçmez. İlçe teşkilatlarında İl teşkilatlarında örgütlenmeyle Parti Meclisine Girip doğrularınızı size göre sol söylemleri anlatmakla ve yönetimi demokrasinin kurallarına göre değiştirmekle Olur.Sevgili Şafak arkadaşım C.H.P. Dosyasını kapatmak sanırım sana düşmez Lütfen bu sözlerimden Alınma Sen Anayasa mahkemesi deği
lsinki partinin dosyasını kapatasın.

20-07-2007 08:34 ÖS RE: BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
Sevgili Celalettin,
Ben CHP yi kapatalım demiyorum. CHP dosyasını kapatalım demekle kasttetiğim, eğer bizler solcu isek CHP ye oy vermekten artık vaz geçip kendi gerçek SOL partimizi kurup ona oy verelim demek istiyorum. Hemi parti kapatmak demokratların işi değildir, bu işi AKP, MHP, CHP DP falan yapar ki bunlarda da DEMOKRASİ geleneği yoktur.
saygılarımla
www.safakaltun.com

20-07-2007 08:46 ÖS RE: BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

celalettinHANSU

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.02.07

Uyarı seviyesi 0
Sevgili şafak bu fikrine saygı duyarım ancak bu dediklerini böyle bir ortamda uygulamaya koymaya çalışmak inan bu güzel ülkemizi şerefsiz şeriatçı Akp ye ülkeyi teslim etmekle eş anlamlıdır. güçlü bir gerçek sol parti kurmanın zamanı bu seçimler dönemi değildir. lütfen zamanlamaya dikkat edelim. böyle bir hareket ülke genelinde milyonlarca oyun çöpe gitmesi sağ partilere 2 kat olarak dönmesi anlamına geldiğini senin çok iyi idrak edeceğini umuyorum. selamlar.

20-07-2007 09:57 ÖS RE: BABAMA SESLENIYORUM
Kullanıcı Avatarı

etemzeran

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 07.07.06

Uyarı seviyesi 0
bizlerin buradan birilerinin yönlendirilmesiyle birşeyler söylediklerimizin belirtilmesi çok üzücü.
bence artık bu durum insanın özgür iradesinin,düşünce özgürlüğünün bu ortamlarda bile nasıl dayanılmaz hale geldiğini gösteriyor.
benim amacım buradan kimseyle tartışmak değil.hiçkimseyi de kişisel olarak belirtmedim.yazdıklarımız tamamen aynı düşünceye sahip kişilerin ve toplumların da yanımızda olmasını sağlamak ve bu sesi duyurmak.
evet burdan sürekli birtakım duyurular yapıyoruz çünkü bu çalışmalar bizim gibi gönüllüler tarafından belli forumlarda sunularak ve tartışılarak gerçekleşiyor.yani yine bu halk tarafından yürütülen bir çalışma,hiç kimsenin baskısı ve zoruyla değil.zaten bu kişilerin diğer partiler gibi ne miting düzenleyecek ne de çarşaf çarşaf bayraklarla sokakları donatacak parası var.ama bizim gibi gönüllü insanlarla yürütülen,bir kişiden bin kişiye ulaşılmasını sağlayacak kendi iradesiyle bu işi yürüten kişiler var.bununda buradan değişik ifadelerle saptırılması bizleri bu duruştan yıldırmayacaktır.
ayrıca solun yeniden ayaklanması neden CHP gibi bir partide gerçekleşsin ki.bizi neden bu partiye mahkum ediyorlar ki.solun başka alternatifleri olduğunu neden görmezden geliyoruz.

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü