Aralık 22 2024 12:54:46
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin175 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...206 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Anılar ve Anlatılar
Toplu Yemeğin Anımsattıkları,
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

24-12-2006 09:30 ÖS Toplu Yemeğin Anımsattıkları, | Düzenleyen ozlem ibis 24-12-2006 09:46 ÖS
Kullanıcı Avatarı

ozlem ibis

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 08.10.06

Uyarı seviyesi 0
23 Aralık Cuma günü düzenlenen toplu yemek bana çocukluk yıllarımı ,on yıl öncesini, hatırlattı. Zaman, mekan farklı olmasına karşın insanlardaki sıcaklığı, samimiyeti unutmak o gün de mümkün değildi bu gün de mümkün değil...

On yıl önce Dernek Başkanı sevgili Celal İlhan, yardımcısı ise canım dayım Ali Başal'dı. Yanlış hatırlamıyorsam yemek Altınpark'ta olmuştu. Yemek sırasında isteyenler belirli bir para karşılığında o günün revaçta olan çikolatasından,hobby, almışlardı. Bu çikolataların üzerinde de bazı sayılar vardı. Sayılar, çikolata ve gecenin sonunda da çekiliş... Verilecek ödüller hiç de azımsanacak şeyler değildi doğrusu. Sanırım ilk iki talihli köylümüz altın kazanmıştı. Çocuk yüreğimle üzülmüştüm bize çıkmadığı için ;ama o da ne, birden kim olduğunu şimdi hatırlayamadığım mikrofondaki ses bana hiç de yabancı olmayan sayıları telaffuz etmişti ve ödülüm bir kitaptı. Bugün bile kitaplığımın en özel kitabıdır Nina Berberova'nın kitabı... Beni kitap okumaya, kitap tutkunu olmaya iten belki de en önemli nedenlerden biridir bu yaşadıklarım...

Dün de tıpkı her birliktelikte olduğu gibi insanlarımız uzun zamandır görmedikleri yakınları ile özlem giderdiler. Geçmişi yad etttiler, geleceğe dair planlar yaptılar. Halaylar çekildi, türküler söylendi. Nursal Abla büyülü sesiyle geceye renk kattı. Çakır Amca, gecenin ilerleyen saatlerinde yavaş yavaş kapanmaya başlayan gözleri söylediği uzun havalarla bir anda açmayı başardı.

Gece boyunca gördüklerim genç bir insanın hayata bakışını değiştirecek kadar canlı ve sıcaktı. Karşınızdakinin samimiyetinin size yansıması ne kadar güzeldir. Hayatın resmiyetinde, soğukluğunda gördüklerinizle dün yaşadıklarınızı karşılaştırdığınızda aslında hiç de yalnız olmadığınızı, çevrenizin sevgi dolu insanlarla çevrili olduğunu fark ediyorsunuz. Böylesi sıcak ortamlarda belli kırgınlıklar olmuyor mu elbet vardır bilinmez; fakat her şeye rağmen bizim insanımızın dostluğu farklıdır diyorum.

Dernek yönetimini kutluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böylesi toplantıların sıkça tekrarlanmasını diliyorum...

05-01-2007 12:37 ÖS RE: Toplu Yemeğin Anımsattıkları,
Kullanıcı Avatarı

ezgican

Yönetici

Katılım Tarihi: 27.03.06
Bende olmayi ne cok isterdim...
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......