Ocak 15 2025 15:05:21
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren21 Hafta
Kababel...52 Hafta
Bay-Nos...52 Hafta
454545115 Hafta
mustafa...161 Hafta
Admin178 Hafta
Deniz S...191 Hafta
Alican204 Hafta
haydar ...210 Hafta
ORHAN A...226 Hafta

Bugün: 0
Dün: 3
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Güldürü Yazıları
Doğum Günü; Ayıtla Pirincin Taşını
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

20-10-2007 08:13 ÖS Doğum Günü; Ayıtla Pirincin Taşını | Düzenleyen safak altun 20-10-2007 08:17 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
DOĞUM GÜNÜ

Şimdi çocuklar doğum günü davetiye kartlarını iki hafta önceden dağıtmaktalar. Davete gelecek arkadaşlar çok titiz şekilde seçilmekte, doğum günü programı hazırlanmakta. Doğum günü geldiğinde Anne ve Baba varsa diğer büyük kardeşler emre amade hizmetleri yerine getirirken, davete katılan veletler günün en güzel şekilde tadını çıkarmaya çalışıyorlar. Oyunlar, yemekler, pastalar ve içecekler, ardından yüzme veya sinema, yada küçük disko eğlenceleri.
Hey gidi dünya hey, vur çalsın oynayan varsa oynasın.
Ah Anne, beni niye bu devirde doğurmadın? Bende küçüklüğümü böyle eğlenerek, oynayarak yaşamış olsaydım.
Annem beni doğurmuş ama ne zaman doğduğumu bir kenara yazmayı unutmuş. Yok, özür dilerim, unutmamış. Okur yazar olmadığından tarihini yazamamış. Ah Anneciğim ah! Yatmasını, kalkmasını bilirsinde, yazmasını niçin unuttun. Bu yüzden oğlun ne sıkıntılar yaşadı bilirmisin? Hadi Türkiye de insanlar anlayışla karşılayıp, gülüp, ayıplamıyorlar. Ama Avrupa da beni herkese gülünç düşürdün, be Anne! Ah sevgili, şirin, sevdası okyanuslardan derin Anneciğim, sana ne diyebilirim ki.
Doğum günüm nufus cüzdanımda 20 Ekim 1959 yazılı. Babam arasıra oğlum sen 20 Mayıs da doğdun demeye başladımıştı. Ya Baba nerden biliyorsun? Oğlum, bizim yukarı ev yeni yapılıyordu, sende yeni doğdun, bende tarihini direğin üzerine yazmıştım. Öyle de Baba, o ev yıkılalı 30 yıl geçti. O tarihi yazdığın direği nerde bulayım!
Anneme doğum günüm ne zaman diye sorduğumda, Annem de bir defasında oğlum sen Haydar Zeren dayıyın düğünü olduğunda kırkın yenile çıkmışdı, bizde seni gelinin kucağına verdmiştik dedi. Dedide, bunu bana 20 yaşındayken söyledi. Haydar dayımın ne zaman evlendiğini ben nerden bilirim ki. Ayıtla pirincin taşını!
Neyse ki dedem, torunları bir düzüne kadar olduğunda Yozgat Nüfus Müdürlüğüne uğrayarak, hepsinide birden kütüğe geçirtmiş.
Geçirtmişde, kütüğü neremize geçirtmiş acısını hala çekmekteyiz. Kendi bildiğince büyükten küçüğe göre yaşımızı belirlemiş. Doğum tarihlerimiz ne kadar doğrudur, belli değil. Nufus memuru da her denilen doğruymuş gibi kütüğe geçirmiş. Özür dilerim, bizim köyde böyle derler, yani nufusa kaydetmiş.

2007 yılı yaz ayında, yani 47 yaşımda, Türkiye ye gittiğimde Haydar dayımı aradım. Dayıcığım merhaba, nasılsın falan, lafı sonra düğününe getirdim. Dayı hatırlıyormusun ? Senin düğün hangi mevsimde oldu? Oğlum, benim düğün yazın olmuş du. Dayı hangi ayda olduğunuda hatırlıyormusun? Adama ne deyim, 70 yaşında ki dayım ayınıda hatırlamaz mı. Temmuz ayının ilk haftalarıydı. Dayıcığım eminmisin. Eminim, eminim. Hay ağzına sağlık be dayı, çok sağol, varol, çok çok yaşa.
Evet efendim, 20 Mayıs tarihinden Temmuzun ilk haftalarına 40 gün etmez mi? Eder, o zaman benim doğum günüm nufus cüzdanımda yanlıştır. Babamın da doğruladığı gibi 20 Mayıs 1959 asıl doğum günümdür.

İşte böyle arkadaşlar. Biraz kafanızı ağrıttım, ama neyse ki bizim doğun günü tam 47 yaşımda kanıtlandı.

İş yerimde ki alman arkadaşları durumdan haberdar ettiğim de, onlar kahkahalarla gülerken, ben kahrımdan on kilo kaybettim.

Bundan böyle okuma yazma bilmeyenler, evlenemeyecektir! Çünkü çocuklarının doğum günlerini yanlış yazdırmaktalar. Yada okuma yazma bilmeyen her anne hastanede doğum yapmalıdır ki çocuğun doğduğu tarihi ebeler not edebilsin. Bırakın dogum gününü şimdiki bebelerin doğduğu saat ve dakikada not edilmektedir.

Güzel günler göreceğiz çocuklar!
www.safakaltun.com

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü