Mesaj Sayısı: 43 Katılım Tarihi: 13.12.05 Konum: antalya Yaş : 48
AKP KÖRLER OKULUNU KAPATIYOR
Arkadaşlar,
Maalesef Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezinin Istanbul
Buyuksehir Belediyesi tarafindan rant icin yıkılmasi söz konusu... bunu
engellemek icin 1 Milyon imza kampanyasi baslatmis bulunuyorlar...
Lutfen
2 dakikanizi ayirip siz de bu kampanyaya destek verebilir misiniz?
Ayrica
sizde mail listenize bu siteyi ve bu ricayi yonlendirebilirseniz, kisa
zamanda 1 Milyon imzaya ulasabiliriz....
Arsa Değil, OKUL Sayın Başkan
Biz, başından beri söylediğimizi bu kez onbinlerce insan adına bir kez daha tekrarlıyoruz:
Sizin için satılıp para kazanılacak bir arsa olan yer, bizim için görme engellilerin hayata yeniden tutundukları bir okul. Okulun şehir merkezine, ulaşım araçlarına, sosyal aktivite alanlarına yakınlığı, orada verilen eğitimler açısından ve toplumla engelliler arasındaki entegrasyon açısından önemli. Reşitpaşa halkı da, mahallelerinde böyle bir kurumun olmasından ve görme engelli dostlarıyla dayanışma içinde yaşamaktan memnun. Verdikleri ve topladıkları imzalar bunun en açık kanıtı.
KÖR OLASIN DEMİYORUM, KÖR OLMA DA GÖR BUNU!
Bize paramız kadar sağlık, paramız kadar eğitim, paramız kadar barınma, paramız kadar söz hakkını reva gören ve rantı insani ihtiyaçlara yeğleyen zihniyet iş başında!
Bu kez de, sahnede İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. 33 yıldır, yetişkin görme engellilere eğitim veren Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'ni, arsamı işgal ediyorsunuz diyerek kapı önüne koymak istiyor.
Bu merkez ki, şimdiye kadar 2000 civarında görme engellinin hayatını aydınlatmış; kendi ayakları üzerinde duran, sosyal yaşamda ve iş yaşamında aktif engelliler yetiştirmiş.
Bu merkez ki, Türkiyer17;deki ilk ve mevcut iki rehabilitasyon merkezinden biri.
Bu merkez ki, onbinlerce insanın emeği ve alınteriyle kurulmuş ve şimdiye dek yüzbinlerce insanı ilgilendiren kamusal hizmetler vermiş.
Biz de, tüm bu nitelikleriyle halka malolmuş merkezin kapatılmasına karşı bir araya geldik.
Şimdiye kadar, basın açıklamaları, yürüyüşler, şenlikler ve yurt çapında başlattığımız imza kampanyasıyla çığlığımızı büyütmeye ve ilgililerin kulaklarına ulaştırmaya çalıştık.
1970r17;de Altı Nokta Körler Derneği ile belediye arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesini ve sözkonusu arazide şimdiye kadar Altı Nokta Körler Vakfı tarafından yürütülen, yetişkin görme engellilere yönelik rehabilitasyon hizmetleri dahil tüm kamusal hizmetlerin kesintiye uğramadan ve geliştirilerek sürdürülmesini talep ediyoruz.
Sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.
Biz "BU ARAZİ KAMUNUN, KAMU DA BİZİZ" derken, sesimizin daha gür çıkması için sizin sesinize de ihtiyacımız var.
BÜTÜN KÖYLÜLERİMİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM
AMA SİTEYE HER GİRİŞİMDE GÖRÜYORUM Kİ BENDEN BAŞKA BİRKAÇ KİŞİ DAHA SAYFAYI ZİYARET ETMİŞ VE KİMSE NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLE YAZMAMIŞ OLUYOR. SİZDEN RİCA EDİYORUM LÜTFEN ONLARA ACIMAYIN ONLARA DESTEK VERİN ONLARIN, YANINDA OLUN. HAYATA BU KADAR DUYARSIZ OLMAYIN...