Aralık 23 2024 12:25:10
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren17 Hafta
Kababel...49 Hafta
Bay-Nos...49 Hafta
454545112 Hafta
mustafa...158 Hafta
Admin175 Hafta
Deniz S...187 Hafta
Alican201 Hafta
haydar ...207 Hafta
ORHAN A...222 Hafta

Bugün: 0
Dün: 0
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 7
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Gözlem-Düşünce-Tartışma
AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER BİR SANATÇIYDI !
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

09-05-2007 09:22 ÖS AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ... | Düzenleyen safak altun 26-05-2007 04:38 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

Katılım Tarihi: 31.08.06
Değerli arkadaşlar, dostlar, dost olamayanlar!
Bildiğiniz gibi ben emekçilerin ve mazlum hakların safında yıllardır yazıları, türküleriyle yer alan bir köylünüzüm. Özgür yurttaşlık bilinciyle ürettiğim çalışmalarım olmuştur ve olacaktır. Çalışmalarımı ben kendi sitemde yayınlamaktayım. Aşşağıda ki yazıyı bu tartışma bölümünde yayınlamak zorunda kaldım, çünkü gençlerimizden bazıları kedilerine demokrasi ve insan haklarını layık bulurken. Diğer halkları hiçe saymakta, inkarcılığın tuzağına düşmektedirler. Ahmet Kaya kürt ve alevi kökenli bir sanatçımızdır. Bende türk ve alevi kökenli bir sanatçıyım. Ahmet Kaya kürdüm diyorsa bunda gocunacak ne var. Adam kimliğini inkar etmiyor, mert adam. Bende türküm, aleviyim ve devrimciyim, sosyalistim! Her insanın bir kimliği vardır!
Saygılarımla

AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER BİR SANATÇIYDI!

'Yaşamak ağrısı takıldı boynuma, oysa ben türkü tadında yaşamak isterdim.' Şafak Türküsün de Ahmet Kaya yı ilkkez bu sözlerle tanımışdık. O tamda türkü tadında yaşadı. 'Zincirlere yeten gücü' ülkesinin hasretliğine dayanamadı. Karalı haberi duyduğumuzda inanmak istemedik. Ama gerçekti. Ahmet Kaya bu evrensel gerçeğe inat her gün yanımızda ve bize, 'Geçici ayrılık benim kisi / İlk yaz çiçeğine gebeyim / Ağıtlar yakmayın adıma / Ben ölmedim, ölmeyeceğim' deme ye devam ediyor.
Ahmet Kaya çok zor bir dönemde sanat hayatına başladı. 12 Eylül ve faşist gericiliğe karşı, hemde zülmün ortasında, öyle her baba yiğit de olmayan bir cesaretle, Türkiye işçi sınıfını umutlandıran türkülerini dobradobur okudu. O sandıkları gibi popülist biri değildi, popüler bir sanatçı oldu.
Popülistler; halkçıyız derler. Halkı pohpohlayıp, din ve millet sömürüsü yaparlar. Onlar halkın inanç, töre, örf ve adetlerini kullanarak çıkar sağlarlar. Politika da olsun, sanatta olsun bu kepaze ler, halkçılık yapıyoruz diye göz boyarlar. Yaratıcı olmadıkları gibi, var olanıda halkın elinden alır, yer, tüketir, içini boşaltırlar. Halkı yüceltmek adına onun seviyesine iner, halk kültürünü fare gibi kemirirler.
Günümüzün modern popülistleri, televole melevole türünde sanatçılar bu katagoride değerlendirilmelidirler. Düzen onların düzeni olduğundan, şöhret kapıları sonuna kadar açılır. Kendilerini sanatın kralı yada kıraliçesi sanırlar. Medya onları ilahileştirir. Boş balon gibi şişiriktirler. Halkda onlara tapar. Onlar öldümü intihar olayları gündeme gelir. Devlet töreniyle defnedilirler.
Popüler sanatçı popülistlere karşıdır. Popüler sanatçı halkın sevdiği, saydığı ve beğendiği sanatçıdır. Popüler sanatçı halkta gördükleriyle yetinmez. Halkı ve kendi yaratıcılığını devrimci dünya görüşü bazında bir yenilenmeye tabi tutar. Halkın, kendisinin ve sınıfın gerçekliği, onun sanatçı karakterini belirler. Yaratıcılığı, kitleler tarafından beğenildikçe popüler olur. O tüm emekçileri sınıfsal devrimci bir aşkla sevmektedir. Halka gerçekleri, doğruları anlatmayı, sanatıyla ona öncülük etmeyi, gerekirse bu uğurda kellesini ortaya koymayı sınıfsal bir görev bilir. 'Devrimci yolda halkla bütünleşmeye evet, ama halk yardakçılığına, popülistliğe hayır!' der.
80li yılların başıdır. Memleket işbirlikçi oligarşik burjuvazinin entrikalarıyla sarsılmakta, Yükselen devrimci dalgayı ezmek için Emperyalizm 12 Eylül askeri darbesini yapmıştır. Halkın sınıfsal mücadelesi devlet teröriyle bastırılmaktadır. İlericiler, devrimciler, sendikacılar kurşunlan makta, katiller devlet tarafından defalarca kullanıldıktan sonra sır olmaktadırlar. Kimliği belirsiz cinayetler onbinlere ulaşmıştır.
Ahmet Kaya bu toz dumanda halka elini uzatıp, onun yanında olmuştur. Başlangıçta bazıları onun sanatsal stilini eleştirsede, o kitleler tarafından hemen kabul görmüş ve coşkuyla karşılanmıştır. Onun türküleri Metrisden Diyarbakır Zindanlarına, Gecekondulardan, Güven Parklara, Taksim den Kızılay Meydanına, emekçilerin olduğu her alana ulaşmıştır. Sürekli kendini yenilemiş, halka kendini sevdirmesini bilmiştir.
Ahmet Kaya artık kitlelerin sevgilisi olmuştur. Gericiler, polis ve muhbirler onun serpilip gelişmesini, halkı bilgilendirip, cesaretlendirmesini hazmedemediklerin den, haksız yere kovuşturdular ve tutuklayarak göz dağı vermeye çalıştılar.
O hep aklını kullana rak, engin ve olgun davrandı. Ve gün geldi, dayanamadı, patladı. Popüler olması devrimci sanat için bir engel olma ötesinde, bu sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştır. O yarattığı yeni müzik stilinin öncüsü ve en değerlisi olmuştur. Ruhi Su oğluna kavuştu, biz Ahmedi kaybettik.

Hamburg, Dezember 2000
www.safakaltun.com

10-05-2007 11:19 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

HASAN KAYA

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 01.05.06

Uyarı seviyesi 0
ÖNCELİKLE BEN HİÇ BİR IRKIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMUYORUM BENİM İÇİN TÜRK FAŞİZMİ VE KÜRT FAŞİZMİ ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK. VATANINI SEVEN HER İNSANIN TEK 'DOSTU' ATATÜRK TÜR.BU FİKRE KARŞI OLAN VE T.C BÜNYESİNDE YAŞAYAN HER IRK MEZHEP HAİNDİR.GEÇMİŞTE KİTLELERE HİTAP ETMİŞ EZİLENLERİN YANINDA OLMUŞ OLMASI ONUN HALEN SİLAH KULLANAN FİKRİYLE DEĞİL KAN AKITARAK KONUŞAN ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYEN ÜLKELERİN OYUNCAĞI OLAN BİR ÖRGÜTÜN BÜNYESİNDE HAREKET ETMESİ ONU ASLA HAKLI KILMAZ..
KAYA

11-05-2007 10:19 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

ALP

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 28.10.06

Uyarı seviyesi 0
ÖNCELİKLE BEN HİÇ BİR IRKIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMUYORUM BENİM İÇİN TÜRK FAŞİZMİ VE KÜRT FAŞİZMİ ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK. VATANINI SEVEN HER İNSANIN TEK 'DOSTU' ATATÜRK TÜR.BU FİKRE KARŞI OLAN VE T.C BÜNYESİNDE YAŞAYAN HER IRK MEZHEP HAİNDİR.GEÇMİŞTE KİTLELERE HİTAP ETMİŞ EZİLENLERİN YANINDA OLMUŞ OLMASI ONUN HALEN SİLAH KULLANAN FİKRİYLE DEĞİL KAN AKITARAK KONUŞAN ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYEN ÜLKELERİN OYUNCAĞI OLAN (BEBEK KATİLİ) BİR ÖRGÜTÜN BÜNYESİNDE HAREKET ETMESİ ONU ASLA HAKLI KILMAZ..
AYNEN KATILIYORUZ ÖZGÜR & EMEL

26-05-2007 11:41 ÖÖ RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

Ultraslan

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 05.11.05

Uyarı seviyesi 0
ÖNCELİKLE BEN HİÇ BİR IRKIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMUYORUM BENİM İÇİN TÜRK FAŞİZMİ VE KÜRT FAŞİZMİ ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK. VATANINI SEVEN HER İNSANIN TEK 'DOSTU' ATATÜRK TÜR.BU FİKRE KARŞI OLAN VE T.C BÜNYESİNDE YAŞAYAN HER IRK MEZHEP HAİNDİR.GEÇMİŞTE KİTLELERE HİTAP ETMİŞ EZİLENLERİN YANINDA OLMUŞ OLMASI ONUN HALEN SİLAH KULLANAN FİKRİYLE DEĞİL KAN AKITARAK KONUŞAN ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYEN ÜLKELERİN OYUNCAĞI OLAN BİR ÖRGÜTÜN BÜNYESİNDE HAREKET ETMESİ ONU ASLA HAKLI KILMAZ..
Bende Hasan abim'e katiliyorum ve sözlerini cok begendimi söylüyorum!
Bir kac gün önce gördünüz o katiler neler yaptigini!
Simdi onlari savunmak dogru mu?
Hayir dogru degil!

26-05-2007 04:40 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

BİR GENÇLİK İSTİYORUM

Bir gençlik istiyorum
Eğitimli
Öğrenimli
Bilgili olsun
Bir gençlik istiyorum
Aklı hür
Fikri hür
Herdaim özgür olsun
Bir gençlik istiyorum
Üreten
Yaratan
Paylaşan
Bir gençlik istiyorum
Dinleyen
Anlayan
Dinleten
Bir gençlik istiyorum
Sempatili
Empatili
Hoşgörülü
Bir gençlik istiyorum
Seven
Sayan
Sevilen
Bir gençlik istiyorum
Ön yargısız
Araştıran
Çalışkan
Bir gençlik istiyorum
Duvar, taş olmayan
İçi kof, boş olmayan
Kılıkırk yaran
Yılanı tatlı diliyle
Deliğinden çıkaran
Bir gençlik istiyorum
Boşa nara atmayan
Ona buna kanmayan
Doğru yoldan dönmeyen
Bir gençlik istiyorum
Galayana gelmeyen
Cahillik nedir bilen
Cehaleti eleştiren
Bir gençlik istiyorum
İncinen
İncitmeyen
Boş yere kin gütmeyen
Bir gençlik istiyorum
Ben insanım diyen
Ve daim insanı seven!

Mayıs 2007

www.safakaltun.com

28-05-2007 09:39 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

Kalender

Deneyimli Üye

Katılım Tarihi: 17.10.06

Uyarı seviyesi 0
Yüreğinize sağlık Şafak ozanım.Mesaj alınmıştır.

Saygılar
Ne canım kaldı,nede can verenim.

31-05-2007 12:32 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

ezgican

Yönetici

Katılım Tarihi: 27.03.06
Sayin Safak Altun , dort dortluk hakli buluyorum sizleri....
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......

Kavurmasın tende bizi kinimiz......

02-06-2007 09:22 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

HASAN KAYA

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
ŞAFAK ABİCİM GENÇLER BOŞ DEĞİL GENÇLER ARAŞTIRIYOR GENÇLER OLAYLARI YAKINDAN GÖRÜYO ÇABA SARFEDİYO IRK MEZHEP İKİLEMİNE TAKILMIYO..İNSANİ BAKIYO YAŞANANLARA AKLIN KALMASIN..BİR ELİNDE RAKI BİR ELİNDE BAĞLAMA ÖZGÜRLÜK BU DEMİYOORRR...

KAYA

02-06-2007 11:58 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

Ultraslan

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 05.11.05

Uyarı seviyesi 0
Safak Altun sen bize akil verene kadar önce kendine ver!
Öyle bir genclik istiyorsan Köy Toplantilara niye katilmiyorsun?
Simde sen bir örnek mi sin?
Hayir degilsin!
Hasan abimi sonuna kadar destekliyorum ve hakli buluyorum!

03-06-2007 01:09 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici

BEKTAŞİ softanın birine yanaşmış,

Yahu bu işi aklım almıyor!
Softa anlamış başına bir şey geleceğini,
Hangi işi aklın almıyor?
Yezid denilen adamın Peygamberimizin en sevdiği torunlarını öldürmesine. Her şeye kadir olan yüce Allah niye önlememiş?..
Softa, Bektaşiyi terslemiş, Çok konuşma kâfir olursun! diye.

Bektaşi Madem kâfir oluyorum! deyip papaza gitmiş, aynı soruyu sormuş.
Papaz, Sen ne diyorsun! diye lafa başlamış,
Biliyorsun, İsa Peygamber bizim inancımıza göre Allahın oğludur, Yahudiler onu çarmıha gerdiler deyince, Bektaşi atılmış.
Anladım, anladım, kendi oğlunu kurtaramayandan torunlarına ne hayır gelir! demek istiyorsun.

Hoca kendine göre düşünmekte. Papaz yine öyle. Bektaşide.
Her düşünce kendi konumunu açıklıyor. Bana bektaşi daha sempatik ve umut verici gelmekte. Bizim inancımızda biz Alahıda sorgularız!
Kabesi insan olanlar, insanı sevenlerdenim ben. Sizleride çok sevmekteyim . Bence sevgi sahip olmak değildir, bence sevgi insanı ve geleceği sevmektir, geleceği aydınlatmak, tüm canlılar için mutlu kılmaktır. Sizleri suçlamıyorum, sizlere kara çalmıyorum, insan gibi düşünüyor, insan gibi konuşuyorum. Türkleri sevdiğim kadar, Afrikalılarıda, Kürtleride, Almanlarıda sevebilmekteyim. Bu benim en büyük zenginliğimdir. Bu zenginliğimle onur ve gurur duymaktayım. Ben bu seviyemi, ANADOLU FELSEFESİNE borçluyum. Anadolunun mayasını bozanlarında karşısındayım.
Ben Allaha kafa tutan Bektaşinin torunuyum.

Selamlar

www.safakaltun.com

03-06-2007 08:19 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

ALP

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 28.10.06

Uyarı seviyesi 0
Safak Bey Baba Erenlerin dediği gibi Hoca kendine göre düşünmekte. Papaz yine öyle. Bektaşide. Peki herkez farklı düşünüp söylüyebiliyorsa, yazabiliyorsa, kabesi insan olan bizler insanları dinlemek, izlemek ,herşeyden önce saygı duymak zorundayız. ANADOLU FELSEFESİ de bize bunu aşılar. Farklı görünceler olamazmı? Dayatma yapmıyalımmmm.

21-08-2007 04:15 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

salihsan

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 26.06.07

Uyarı seviyesi 0
Ahmet Kaya İçin Pkk lı demek, onu pkk nın içinde görmek, onlardan saymak, kürt olduğunu söylediği için onu reddetmek, bir anlamda Serdaç Ortaç gibilerle aynı safta bulunmak gibidir bence. O gecede kürtçe klip yapacağım dedi diye linç edenler vardı. Tek tek incelediğinde hepsinin yaşamlarının her alanlarında pisliğe batmış olduklarını görürsünüz. Halkın içnde olmayan, halkın inançları ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, kendi küçük, yoz yaşamlarında en kral türk, en kral vatansever olan o mahluklarla Ahmet Kaya konusunda aynı düşünmek bir insanın kendini epeyce küçümsemesidir.
Ahmet Kaya'yı anlamak zor iştir. Bir dönem işidir. Bir yaşam tarzıdır bir anlamda. Ahmet Kaya bir dönemin Türkiyede muhalif gücün sesiydi. Şarkıları Her yerde yankılanırdı.
Ahmet KAya Kürttü. Ve birileri çıkıp Ahmet Kaya için Kürt faşistlerini de sevmem diyor. Yaşasa idi epey gülerdi herhalde.
Nazım hikmet içinde Vatan Haini demişlerdi ne de olsa...
Türkiye bir ulus devlet. Türkiye bir ırkın egemenliği üzerine kurulmuş bir ulus devlet. Ulus Devlet tanımı da böyledir zaten. Türk Devletinin dini de bellidir. Yok denilse de Sunni-İslam inancını benimsemiştir.
Bu da demek oluyor ki, Kürtler, Lazlar,Çerkezler, Pomaklar, Romenler, Aleviler, Hristiyanlar, Süryaniler ve sayamadıklarım bu oldukları şey için yaşam hakkına sahip değiller. Bir kürt bir türk gibi yaşadığında, bir alevi bir sunni gibi yaşadığında yaşama hakkına sahiptir.
Tabi bunları anlayabilmek için ya kürt olacaksın ya da onlara soracaksın, ya alevi olacaksın ya da onlara soracaksın. Öyle dışarıdan
nerede baskı görüyorlar, kim onları yok sayıyor demek her zaman cehaletin haykırışıdır. Kolayı seçmektir.
Ahmet Kaya'nın yanlışları oldu. Hangimizin olmadı ki. Ama Ahmet Kaya bizim sanatçımızdır. Herkesin bunu aklına iyice sokması gerekiyor. ..

Senle Bana içelim bu gün.

23-08-2007 09:40 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

ozkanmurat

Yeni Üye

Uyarı seviyesi 0
Popüler olması devrimci sanat için bir engel olma ötesinde, bu sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştır.

ÇOK haklı bir yaklaşım popiler olmak popilist olmak anlamına gelmiyor. Ayrıca şafak abi dediğin gibi Ahmet Kaya hiç bir zaman aslını inkar etmedi adam gibi adamdı kürt olduğunu söylemesi gerçekten gocunulacak bişey değil eğer öyle olsaydı bugün bizzde rahatlıkla türküm aleviyim sosyalistim diyemezdik bunu dememizden gocunucaklar varsa buyursun gocunsunlar
Ayrıca bi lafımda her kürdüm diyeni bölücü örgüt üyesi yada sempatizanı olarak gören arkadaşlara unutmayın her kürt terorist değildir bir çoğu bizimgibi bölücü örgüte karşı kimsenin bu memleketi bölmeye gücü yetmez ama biz şu kürt ve pkk ayrımını önce bir adam gibi yapmasını bilelim

25-08-2007 12:35 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

ezgican

Yönetici

Katılım Tarihi: 27.03.06
Severek okuyorum, ya bir doaya gelinnmiyorda fakat ne guzelmis koylulerin muhabbetleirni dinlemek, aslinda herkesin vakti olsada cuma aksamalri chat bolumunde girme imkanimiz olsa.
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......

Kavurmasın tende bizi kinimiz......

26-08-2007 08:32 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

Okan MURAT

Yeni Üye

Katılım Tarihi: 08.07.07

Uyarı seviyesi 0
zaten bu memlekett doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar oda yetmedi ahmet kayayı türkiyedende kovdular hala türkiyede birçok alevinin aleviyim demeye korktugu çekindiği bi ortamda adam çıktı aslanlargibi hiçbir şeyden çekinmeden ben kürdüm dedi hemen pkklı damgası yedi ahmet kaya birtek kürtlerin değil türkiyedeki emekcilerin sosyalistlerin sesi olmuştur şafak altuna sonuna kadar katılıyorum ahmet kaya popilis değildir popilerlikten de öte bir dava adamıdır inandığı değerler uğruna bi çok şeyi göze alacak kadar cesurdur onu asılsız yere bölücülükle suçlayan arkadaşlar keşke sizde onun yarısı kadar cesur olsanız ahmet kayanın bir sözü vardı "edirneden karsa kadar ben bu memleketin her yerini çok seviyorum"demişti sizde bumemleketin kürdünü türkünü alevisini sünnisini lazını çerkezini çok sevin bu türkiye hepimizin asıl bölücü sizsiniz

29-08-2007 04:14 ÖS RE: AHMET KAYA POPÜLİST DEĞİL, POPÜLER Bİ...
Kullanıcı Avatarı

HASAN KAYA

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
YA KOMİK OLMAYIN KÜRT OLDUĞUNU SÖYLEMESİ İLE KİMSENİN PROBLEMİ YOK ZATEN HERKES BİLİYO ONUN KÜRT KÖKENLİ OLDUĞUNU... SORUN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BEZ PARÇALARININ ALTINDA SÖYLEDİĞİ BİZ TERÖRİST BAŞINI ÖZLEDİK KELİMELERİ İLE ŞARKI SÖYLEYİP İÇİNİ DIŞA YANSITMASI...TAKILMIŞSINIZ BİR KÜRT SEVDASINA HİÇBİRŞEY GÖRMEK İSTEMİYORSUNUZ.. MERAKLILARINA YOUTUBE BAKIN KÜRDÜM MÜ DİYOR PKK LIYIM MI DİYOR GÖRÜN ....NEYMİŞ AKIL VERİYO HER KÜRT PKK LI DEĞİLMİŞ HER KÜRT PKK LI OLMADIĞINI ÜLKENDE 7 TANE BAKAN 124 TANE MİLLETVEKİLİYLE BU DEVLET YILLARDIR GÖSTERİYOO KÜRT KÖKENLİ YURTTAŞLARINA SİZ SUSUNDA BIRAKIN ONLAR KONUŞSUN KÜRTÇÜLÜK SEVDASINI
KAYA

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü