Ocak 15 2025 13:46:04
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren21 Hafta
Kababel...52 Hafta
Bay-Nos...52 Hafta
454545115 Hafta
mustafa...161 Hafta
Admin178 Hafta
Deniz S...191 Hafta
Alican204 Hafta
haydar ...210 Hafta
ORHAN A...226 Hafta

Bugün: 0
Dün: 3
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 10
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » EDEBIYAT » EDEBIYAT
KADIN KALEMLER 2
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

05-11-2006 10:04 ÖS KADIN KALEMLER 2 | Düzenleyen ozlem ibis 11-11-2006 09:54 ÖÖ
Kullanıcı Avatarı

ozlem ibis

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 08.10.06

Uyarı seviyesi 0
NAZLI ERAY(1945-)

Olaylara fantezi ve güldürü penceresinden bakan bir yazar Nazlı Eray...
Fantastik bir dünya görüşüne sahip olan ve çağdaş kadın yazarlar arsında kendine has ünüyle tanınan ve fantastik edebiyat denilince belki de akla gelen ilk isim...
Behçet Necatigil'in tanımlamasıyla 'gerçekle gerçeküstü arasında köprüler kuran ve masalsı öğelerle beslenen...' bir yazar olan Nazlı Eray kendisini büyülü gerçekçiliğe yakın bulduğunu belirtmekte...
Gerçekten de tam bir söz büyücüsü olan Nazlı Eray, yarattığı birbirinden renkli dünyalar, çok özel kahramanlar ve inanılması güç olaylarla okurlarını gerçeklerin acımasız, sıkıcı ve baskıcı dünyasından uzaklaştırıp düşler aleminde gezdiren bir yazardır. Eserlerinde gerçek kişilerle, kurmaca kişileri büyülü kurgusunda birleştiren Eray, hayatın koridorlarını değiştirip, zenginleştirerek, bozarak ve karıştırarak fantastik bir dünya ortaya koymakta...
Hikaye ve roman yazarı olarak ön plana çıkan Eray'ın ilk hikayesi liseye başladığında yazdığı' Mösyö Hristo'dur.
1988'de Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, Yoldan Geçen Öyküler kitabıyla kazanan Eray; Attila Şenkon'un Bütün Düşler Nazlı'dır kitabına da konu olmuştur. Düş Ustası kimliği ile Eray'ın biyoğrafisini anlatan kitap Şenkon'un dilinden çok güzel anlatılmıştır.

Önerebileceğim eserleri:

Hikaye; Ah Bayım Ah, Kız Öpme Kuyruğu, Eski Gece Parçaları
Roman; orphe, Ay Falcısı, Aşık Papağan Barı, İmparator Çay Bahçesi,Sis Kelebekleri( Eray'ın CHP'de görev aldığı dönemlere dair izlenimlerini anlattığı kitabıdır. Kitabın baş kahramanı Önder Sav'dır.)

Deneme; Düş İşleri Bülteni

Kadın olmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Eray, 'kadın yazar' tanımının Türkiye'ye özgü olduğunu önemli olanın 'sanatçı ve insan duyarlılığı'oolduğunu vurguluyor:
' Kadın olduğumu hiç bir zaman unutmam. Bana doğuştan takılmış eşşiz bir mücevheredir o... Kimin gözünü kamaştıran, kiminin fark etmediği... Tüm güzellikler, çiçekler, parfümler, takılar... Çocuk doğurmanın eşşiz büyüsü...İşte hepsi benim için yaratılmıştır. Kadın için...
Ankara'da yaşayan yazar fırsat buldukça kendini sokağa atıp çarşı pazar dolaşmaktan pasaj gezmekten hoşlanır. Kim bilir o gerçeküstü kahramanların fantastik dünyasını bu gezilerle keşfediyoırdur. Sevgili Eray benim beğenerek okuduğum ve sohbetlerinde sıkça bulunduğum biridir. Ayrıca çok alçakgönüllüdür. Açıkçası okurları ile bu kadar yakın ilişki içinde olan az sayıda yazarlarımızdan biridir.

Bütün Düşler Nazlı'dır ama sizin düşleriniz hiç nazlanmasın sevgili Eray...SmileSmileSmile

ÖZLEM İBİŞ

Not: Edebiyatımızın Kadın Kalemleri başlığı hocam Doç Dr Nesrin KARACA'nın izniyle kullandığım bir başlıktır. Yazıların içeriği bana aittir.

Not: Sevgili amcam, hocam Celal İLHAN'a da desteğinden ve yardımlarından dolayı sonsuz teşekkür ederim.

Eklenen Dosyalar:
29nisan kare[1].jpg[1].jpg[1].jpg [Bit / 842 İndirme]

05-11-2006 10:58 ÖS RE: KADIN KALEMLER 2
Kullanıcı Avatarı

Admin

Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 04.10.05
Sevgili Özlem,
iyi bir yazma yetenegine sahip oldugunu görüyorum, cok güzel seyler yazacagina inaniyorum. Seni tebrik ediyorum.
Hasan Erkan

05-11-2006 11:03 ÖS RE: KADIN KALEMLER 2
Kullanıcı Avatarı

ozlem ibis

Acemi Üye

Uyarı seviyesi 0
Teşekkür ederim Hasan Ağbi...SmileSmileSmile

16-11-2006 10:20 ÖS RE: KADIN KALEMLER 2
Kullanıcı Avatarı

ezgican

Yönetici

Katılım Tarihi: 27.03.06
Evet, super... tsk ederim paylasim icin canimsin.
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......

Kavurmasın tende bizi kinimiz......

17-11-2006 06:19 ÖS RE: KADIN KALEMLER 2
Kullanıcı Avatarı

ozlem ibis

Acemi Üye