15-10-2006 12:28 ÖS |
Dil DERNEĞİ |
ozlem ibis
Acemi Üye
Katılım Tarihi: 08.10.06
|
Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu(TDK) 1983 yılında dönemin yöneticileri tarafından elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatılıp devlet dairesi durumuna getirilmiştir.
Bu durumdan rahatsız olan ve kimisi de TDK'de çalışan dil severler buradaki görevlerinden ayrılıp Dil Derneği'ni kurmaya ve kapatılan TDK'nin görevini devam ettirmeye karar vermişlerdir. Ne var ki baskıcı yönetimler Dil Derneği'nin varlığını yıllarca görmezden gelmiş ve derneği 2002 yılına kadar yasaklı dernek olarak kabul etmişlerdir. Derneğin kurucularından Aydın Köksal bir şekilde üniversitedeki görevinden uzaklaştırılmıştır.( Aydın Köksal, Türkçe'ye bilgisayar sözcüğünü kazandıran kişidir. Şu an Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi'nde hocalık yapmaktadır.) Refet Erim, çevre müsteşarlığı görevinden alınmıştır. Haldun Özen üniversiteden ayrılmıştır. Sevgi Özel resmi TDK'deki görevinden ayrılmıştır.( Sevgi Özel Dil derneğimizin günümüzdeki başkanıdır. Benim de üyesi olduğum dernek için yaptığı çalışmalardan dolayı hocama teşekkür ederim.) Prof. Cevat Geray'da üniversitedeki görevinden alınmıştır.
Bu koşullarda kurulan Dil Derneği'nin amacı Türk dilinin özleşmesi, gelişmesi ve Türkçenin yabancı dillerin(Arapça, Fransızca, Farsça, İng...) etkisinden kurtarmaktır. Türkçe sevdalıları Dil Derneğine sahip çıkmaktadır. Günümüzde Türkiye'nin en seçkin dilcileri, rektörleri, yazarları, şairleri ve tabi ki Türkçe sevdalısı gençler derneğin üyesidir.
Biz de Ses Bayrağımızı Gençlik Taşıyor diyerek yolumuza devam ediyoruz...
Özlem İBİŞ |
|
|
|
15-10-2006 12:38 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
ibrahim ay
Yeni Üye
Katılım Tarihi: 05.02.06
|
mücadelenizi destekliyor ve basarilarinizin devamini diliyorum
ibrahim ay |
|
|
|
15-10-2006 12:43 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
ozlem ibis
Acemi Üye
|
çok teşekkür ederim
|
|
|
|
15-10-2006 12:47 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
celal ilhan
Deneyimli Üye
Katılım Tarihi: 03.10.06
|
Sevgili Özlem Kızım,
İlgilendiğin bu konunun beni ne denli mutlu ettiğini anlatam.
Edebiyatla ilgilenmenin öteki çocuklarımıza da bir örnek olmasını tüm içtenliğimle diliyorum. Dil Derneğine üye olduğumu biliyorsun umarım.
Sevgi hanım arkadışımdır. Sık görüşürüz. Drenekte neden karşılaşmadık acaba? Başarılı olmanı diler sevgilerimi iletirim.
|
|
|
|
15-10-2006 01:14 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
ozlem ibis
Acemi Üye
|
Merhaba Celal Amca,
Ben edebiyat aşığıyım ve Başkent Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği okuyorum. Sevgi Hoca'yı Dil Derneği'ni liseden beri takip ediyordum. Sonunda gidip Sevgi Hoca ile tanıştım. Yaklaşık bir yıldır Sevgi Hoca'nın katıldığı tüm etkinliklerde onu izledim. Sonunda Dil Derneği'nin amacını kavramış bir birey olduğumu anlafdı ve üyeliğimi kabul etti. Kurul toplantısından sonra üye oldum. Sizin yazılarınızı Çağdaş Türk Dili dergisinde okuyorum... |
|
|
|
15-10-2006 06:52 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
mustafa ibis
Yönetici
Katılım Tarihi: 20.11.05
|
Edebiyatla ilgilenen savas veren genclerimizin cogalmasi dilegi ile
mücadelenizi sonuna kadar destekliyorum.
tesekkürler özlem. |
|
|
|
20-10-2006 02:11 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
safak altun
Yönetici
Katılım Tarihi: 31.08.06
|
Sevgili Özlem
Çok değerli bir meslek öğrenmektesin. Bu açıdan oldukca şanslısın. Bu avantajını ileride Çağdaş Türk Dilinin geleceği için iyi bir şekilde değerlendireceğinden eminim. Sana başarılar dilerim.
Şafak Altun
www.safakaltun.com |
|
|
|
20-10-2006 08:31 ÖS |
RE:
Dil DERNEĞİ |
ozlem ibis
Acemi Üye
|