Mayıs 09 2025 14:46:48
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren37 Hafta
Kababel...68 Hafta
Bay-Nos...68 Hafta
454545131 Hafta
mustafa...178 Hafta
Admin194 Hafta
Deniz S...207 Hafta
Alican220 Hafta
haydar ...226 Hafta
ORHAN A...242 Hafta


Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Siyaset
AKP VE SADAKA REJİMİ
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

17-02-2009 07:52 ÖS AKP VE SADAKA REJİMİ | Düzenleyen safak altun 25-02-2009 09:19 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici


Mesaj Sayısı: 171
Katılım Tarihi: 31.08.06
Konum: Hamburg
Yaş : 65
AKP hükümeti ve AKP li belediyeler sosyal devlet anlayışını iki asır geriden takip etmekteler. Sadaka devletiyle, sosyal devlet birbirinden ayrıdır. Sadaka devleti genelde sömürgelerde, krallıklar ve diktatör rejımlerde görülmektedir. Halkı baskı altında yöneten rejimler kimi bayram, seyran günlerinde birkaç yer veya bölgede belirli kesimlere küçük geçici, hatta bir defaya mahsus sus payı yada oy alma amaçlı yardımlarda bulunurlar. Bu bir sadakadır. Ve yurttaşın eşitlik hakkını yok saymak, onun onurunu kırmak, insanı kul etmek metodudur. Bu onur kırıcı sadaka dağıtımları sosyal devlet de olamaz. Eğer oluyorsa AKP rejimi sosyal devlet ilkelerini bilmiyor ve uygulamıyor demektir.

SOSYAL DEVLET
Sosyal devlet, sosyal güvenlik ve sosyal adaleti hedefler, herkesin toplumsal ve politik gelişime katılımını sağlar. Sosyal devlet demek toplumsal refahı sağlamak demektir.
Her dönem ve zamanda, krizde ve refahta, toplumun ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel yaşam düzeyini ayrımcılık yapmadan tüm yurttaşlar yararına yeniden düzenlemek sosyal devletin görevidir. Sosyal güvenlik ve sosyal adalet sosyal devletin asla ve asla vazgeçemeyeceği temel ilkeleridir. İnsan onuru ve insan hakları sosyal devletin varlığı ile sağlanır.

Sosyal Güvenlik:
1.) Sosyal Sigortalar ( Hastalık, işsizlik, bakım, emeklilik sigortası vs.)
2.) İşyeri Koruma Yasası hakkı ve yararları ( iş yeri yasaları, izinler, ücret düzenlemesi, vs.)
3.) Sosyal yardımlar ( Çocukparası, Kirayardımı, İşsizlik yardımı, hasta ve yaşlılara bakım )
4.) Geçim Aylığı veya sosyal yardım. Herhangi bir geliri olmayan yurttaşa, aileye, o ülkenin asgari ücret maaşı karşılığı aylık ödenir. Geliri olmayan yurttaşlara devlet sosyal yardım aidatı öder. Bu kişiler ve ailelerin tüm masraflarını devlet karşılar.

Sosyal Adalet
Sosyal eşitlik ilkesini kurmak ve korumak için toplumsal sorunlara adil cevap vermek amcıyla, sosyal devletin vazgeçemeyeceği adalet sistemi olmalıdır. Toplumun yarattığı, ürettiği ürünler sosyal adalet kuralları içerisinde bölüşülür. Kamu adaleti tüm yurttaşlar için geçerlidir.
Ekonomik ve toplumsal yaşamda tum yurttaşlar eşit fırsatlara sahiptir. Buna fırsat eşitliği de denebilir. Yaşama hakkı, eğitim hakkı, eşitlik, özgürlük, insan hakları, kadın erkek eşitliği, din ve vicdan özgürlüğü, ana dilde eğitim hakkı, meslek özgürlüğü, vs.
Sosyal devlet gelir dağılımını düzenler. Yurttaşlar arasında mesleklere göre gelir dağılımı düzenlenir. Sosyal devlet bu dağılımı katmanlar arasında uçurumlar yaratılmasına fırsat vermeyecek şekilde denetlemeli, kontrol etmelidir. Bu sebeple düzenlenen gelir vergileri sosyal devletin ilkeleri arasındadır. Tüm yurttaşlar gelirlerinin karşılığı devlete vergi vermek zorundadır. Sosyal devlet katmanlar, etnik gruplar ve yurttaşlar arasında ayrımcılık yapmadan, bunu kendi sosyal adalet vergi yasalarıyla düzenler.
Sosyal devlet, toplumda yoksulluğu, çeşitli alanlarda ki eşitsizliği, adil olmayan paylaşımı, engellemek için gerek gördüğü yeni yasalar hazırlar ve bunu hayata geçirir.

Sosyal devletin nasıl olduğunu yukarıda okuduk. Anlaşıldığı gibi, geliri olmayan her yurttaş sosyal devletin himayesi ve güvenliğ altındadır. O yurttaş kendine yeni bir gelir kaynağı oluşturana kadar sosyal devlet onun bütün lağzımlıklarını ( aylık ücret, kira ve cocuk parası vs.) ayrımcılık yapmadan kayıtsız şartsız asgari ücret bazında karşılamak zorundadır.

Ozan Şafak Altun
Hamburg, 17.02.2009
www.safakaltun.com
 
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü