Pir Sultan Abdal'ım can göğe ağmaz / Haktan emrolmazsa ırahmet yağmaz / Şu ellerin taşı hiç bana değmez / İlle dostun gülü yaralar beni.
1.) Bir Dost - August 23 2006 11:39:41
Lütfen bu güzel sitede devletimizi küçük düşüren provakasyon kokan yazılara yer vermeyin. Cumhuriyetimize ve Atatürkçü Düşünce sistemine dil uzatan yılanın başı ezilir unutmayın.
Bu dost gül sunan dostlardan değil. Kurşun gibi laf konuşmakta. Bazı yuvarlak konulardan bahsediyor, ama kanıtsız, isimsiz, boşluğa nara atıyor. Ve kimleri kastetmekte belli. Deskartesi , Spinozayı, Spartakus ve Martın Luteri, Yunusu, Pir Sultanı, , Nazımı... tehdit etmekte. Bu bir düşmanmıdır? Kendisi provake ederken, başkalarını provakatör ilan ediyor, ama kimleri ? belirsiz! Kendisi zehirli yılan dilini göstererek düşünmek isteyen, düşünen insanları tehdit etmekte! Bu site benim şart koştuğum gibi olsun diyor ve şartlarıma biat etmeyen yılandının başını ezerim diyor. Kurtlar Vadisinden çok etkilenmiş! Sanal dünyanın kabadayısı!
Bu adam halkı bir sürü gibi görmekte. Her şeyi kendi düşünüp planlamakta, köylülerimizden birisi düşünmek isterse, başını ezeceğini sanmakta. Bunlar düşünen insanlardan öcü gibi korkarlar. Bunlar demokrasi ve insan haklarından korkarlar, kimki özgürlük diyor, ondan korkarlar. Bu adamlar karanlık rejimleri çok severler. Devleti, Cumhuriyeti ve Atatürkü zerre kadar sevemezler. Onlar çıkarlarını severler, kendilerini patişah sanırlar. Bilmezler ki Patişahın da arkasından kılıç gösterecek birileri çıkabilir. Bu tipleri karanlık rejimler iyi kullanır. Suyu çıkınca kaldırılıp atılırlar, orda burda mafya babası olmaya kalkarlar. Sonuçta, en fazla olsalar Agca olabilirler.
BU DOST KİMLERİN DOSTU OLABİLİR ?
Olsa olsa Osmanlı devletine karşı gelen Mustafa Kemal ve arkadaşlarını tehdit eden, Şeyhülislamın dostu olabilir...
Bursada havlucu Recebe / Karabük fabrikasında tesviyeci Hasana düşman / Fakir-köylü Hatçe kadına , ırgat Süleymana düşman, / Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, / Vatan ki bu insanların evidir, sevgilim, onlar vatana düşman... Nazım Hıkmet
Kendini dost olarak isimlendiren bu şahsiyetin, kim olduğunu ben bilmiyorum. Fakat öyle bir uyarıda bulunuyor ki, düşman olan ancak böylesi bir provaktör dili kullanabilir. Sonuçta ben bu şahsiyetin bir Provakatör olduğundan kuşkulanıyorum. Kimdir ? Neredendir ? İçimizden mi ? Dışımızdan mı ? Bence belirsiz! Ama profesyonel bir Provakatör olduğu belli ve tehlikelidir!
Rejimi eleştirmek her özgür yurttaşın hakkıdır. Devlet, yurttaşa hizmet etmek için vardır ve tersini iddia edemezsin. Hizmette kusur eden rejim eleştirilir ve doğrusu için mücadele etmek bir yurttaşlık görevidir. Düşünce ve düşünen insan TABU tanımaz. İnsan düşünmeye başladımıö tabular düşüncenin önünde buz parçaları gibi erir yok olurlar. İşte insanı geliştiren insan eden olguda budur. Eleştiri somut, kanıtı ve isbatı olan olgular üzerine yapılır. Bir kanıtı yok. Ama bol keseden atıyor ve Celal abinin dediği gibi r16;aba altından sopar17; gösteriyor! Bu köy yalnız değildir. Sabahın bir sahibi vardır. Kimse yoksada ben varım! Derlenip dürülmesin bayraklar, safları sıklaştırın çocuklar. Bu kavga diktatör saldırıya karşı insanlığın insan olma kavgasıdır. Dik durun çocuklar. Bu bilinmeyen r16;dostr17; a karşı duyarlı birkaç arkadaş tepki göstermekte. Her zaman ve her yerde olduğu gibi çoğunluk suskun! Bu suskunluk Provakatörlerin arayıp bulamadığı, bulduğu zamanda faydalanmaya çalıştıkları ortamlardır. Bu fırsatı ona vermeyelim. Gelişmeye bakarsanız, bu çirkin r16;dostr17;, tepki gösterenleri birbirine düşman yapmayada kalkıyor. Anlaşılan yeteneklerini bizim köylülerimiz üzerinde dahada geliştirmek istiyor! Adam kılıcı kuşanmış düşünenlere tehditler savuruyor ve bizler aptalca susalım. Olmaz böylesi.Ben böyle kişilikleri lanetlerim. Arkadaşın biri olayın boyutunu daha derinlemesine fark ememiş olsa; Köylülerime laf kondurmam diyor. Bu mantık bence yanlıştır. Hata yapan herkes eleştirilmeli, ama hatanın seviyesine göre. Köyümüzü sevmekle, köylülerimizi sevmeyi birbirine karıştırmayalım. Herkes köyünü sever ama herkes herkesi sevemez! Bu mümkün değildir.
2.) Dost - August 29 2006 15:05:02, Ne oluyor Volkan, dikaktli ol... tehtit mehtit... yakismiyor.. Cocuksun bende affetmem eskiyamisin be cocugum...
Hem kurt hem kuzu! Ama çok çirkin. Hasan Hüseyin Korkmazgil in bir şiirini hatırlatıyor. Sanırsam bu şiiri Bedreddin Cömert vurulduktan sonra yazılmıştı.
Vurma dedim vurulursun / kandan kına yakan var mı / kandan kına bre yezit / yakınıp da onan var mı / sen yarını ne sanırsın / yarın vuran bre yezit / bu dünyada barınır mı
Hasan Hüseyin Korkmazgil
Nazım Hikmetten bir vartandaşlık dersi:
VATAN HAİNİ
Siz vatanperversiniz, siz yurtperversiniz,
ben yurt hainiyim, vatan hainiyim.
vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve
çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan, tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse,
vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üstleri, Amerikan donanması, Amerikan topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim.
Nazım Hikmet
Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan
Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım
Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım
Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir
Yediler Ulusu, Kırklar Esidir
On İki İmamın Server Başıdır
Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa
İşte Kemend, İste Boynum Asarsa
İşte Hançer, İste Kellem Keserse
Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur
Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir
Piri Olmayanlar Anda Bilinir
Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz
O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz
Hakka Teslim Olsun Garip Canımız
Ozan Şafak Altun : Ne Mutlu İnsanım Diyene!
www.safakaltun.com
Safak bey, sizi sitede gormek gurur verici, hosgeldiniz efendim...
Dosttu bulmak cok zor dostluk icinde.
x
Yolu Hakk olan kul, hiç mi hiç şaşmaz,
İnkarcı münafık bu yolu aşmaz,
Gönül ikliminde coşsada taşmaz,
Kavurmasın tende bizi tuzumuz......