Ocak 15 2025 06:05:51
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
cem zeren20 Hafta
Kababel...52 Hafta
Bay-Nos...52 Hafta
454545115 Hafta
mustafa...161 Hafta
Admin178 Hafta
Deniz S...190 Hafta
Alican204 Hafta
haydar ...210 Hafta
ORHAN A...225 Hafta


Bugün: 0
Dün: 3
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Duyuru.tanıtım
Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonunun tüzügü
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

17-02-2011 12:00 ÖÖ Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu...
Kullanıcı Avatarı

Admin

Site Yöneticisi


Mesaj Sayısı: 148
Katılım Tarihi: 04.10.05
Konum: Hamburg
Yaş : 65
YOZGAT DEMOKRAT DERNEKLER FEDERASYONU TÜZÜĞÜ

MADDE 1: KURULUŞ
A - Federasyonun Adı: Yozgat Yerel Dernekler Federasyonu
B - Kısa Adı: YYDF
C - Merkezi: Kızılay/ANKARA

MADDE 2: FEDERASYONUN AMACI
Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, içinde yaşadığımız toplumun sosyal, siyasal ekonomik ve kültür seviyesinin yükseltilmesini, birlik ve dayanışma kültürünün yerleştirilmesini, yerel ve evrensel kültür değerlerimizin özgürce yaşanmasını, hayata geçirilmesini, korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlar.
Bu doğrultuda, üye dernekler arasındaki dayanışmayı, yardımlaşmayı, işbirliğini, eşgüdümü ve iletişimi sağlamayı ve güçlendirmeyi amaç edinir.

MADDE 3: FEDERASYONUN FAAİLEYETLERİ VE YAPACAĞI İŞLER
Federasyon amacını gerçekleştirmek için aşağıda belirtilen çalışmaları yapar:
a- Yozgatlı köy, belde, ilçe derneklerinin bir çatı altında toplanmasını sağlamak suretiyle, yörelerimizin sosyal, kültürel, tarihsel, folklorik değerlerini araştırır, ortaya çıkarır, tanıtır ve sahiplenir.
b- Bağlı dernekler arasında; dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlar. Üye derneklerin faaliyetlerini kolaylaştırıcı ve destekleyici çalışmalar yürütür. Ortak sorunlarına çözüm önerileri geliştirir, sorunların duyurulması ve çözümlenmesi için çalışmalar yapar; bu doğrultuda, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunur.
c- Amacı doğrultusunda tanıtım ve bilgilendirme yapar. Süreli ve süresiz yayınlar yapar. Toplantı, açık oturum, panel, seminer, sempozyum, forum, konferans, sergi, fuar ve gösteri düzenler. Yarışmalar, konserler, şenlikler, geziler, geceler gibi kamuoyu oluşturucu etkinlikler yapar.
d- Ticari işletme kurar ve işletir.
e- Yöre el sanatlarının ve tarımsal üretimin geliştirilmesi için girişimde bulunur.
f- Yöre köylerine her türlü bayındırlık hizmetlerinin götürülmesi için girişimde bulunur.
g- Amacı doğrultusunda kültür evleri, enstitü, dershaneler, kurslar,her kademede öğrenci yurtları, kreş, huzurevi ve rehabilitasyon merkezleri açar ve işletir. Açılmış olanlara ortak olabilir.
h- Her türlü sportif faaliyetleri organize eder, lokal açar ve işletir.
ı- Hastane, poliklinik açar, ilk yardım ve ambulans servis ünitesi kurar ve işletir.
i- Muhtaç üyelere yardımda bulunur, başarılı öğrencilere burs verir.
j- Aynı amacı taşıyan federasyon ve benzeri kuruluşlarla işbirliği yapar.
k- Amaçları doğrultusunda konfederasyon kurar. Yurt içi ve yurt dışındaki Konfederasyona üye olabilir. Gerektiğinde yurt içi ve dışında temsilcilik açar.
l- Federasyon amaçları doğrultusunda taşınır ve taşınmaz mal alır, satar, kiralar ve kiraya verir. Bu mallar üzerinde her türlü hakları koydurup işletebilir ve inşaat yaptırır.
m- Yardım toplama yasası ve ilgili yasal düzenlemelerin hükümleriyle, bu tüzüğe uygun olarak yardım, bağış alır verir ve şartlı, şartsız vasiyetleri kabul eder.
n- Genel Kurulca kabul edilecek yönerge doğrultusunda bağlı derneklere yardımda bulunur.
o- Federasyonun amaçlarını gerçekleştirmek üzere geçici ve/veya kalıcı danışma kurulları, komisyonları oluşturur. Kurullar, akademisyen ve uzman kişilerden oluşur.
ö- Gerek ve ihtiyaç duyulan konularda, üyeler, hemşeriler arasında çeşitli konularda kooperatifler, yardım sandıkları, vakıf kurulmasına yardım ve liderlik eder.








MADDE 4: FEDERASYONUN ÇALIŞMA İLKELERİ
Federasyon çalışmalarını aşağıdaki temel ilkeleri gözeterek yürütür:
a- Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu (YDDF), demokratik bir kuruluştur. Kendi amaçları ve ilkeleri doğrultusunda bağımsızdır.
b- İnsanların temel hak ve özgürlüklerini, eşitliğini ve kardeşliğini savunur. Çalışmalarında insanı temel alan hümanist bir yaklaşımla hareket eder; ırk, dil, inanç, cinsiyet, vb. hiçbir ayrımı gözetmez. Her türlü ayrımcılığa karşıdır.
c- Emeğin, demokrasinin, laikliğin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerinin, hukuk devletinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, toplumsal ve evrensel barışın ve evrensel değerlerin savunucusudur.
d- Çalışmalarını yürütürken, iş ve eylem birliği yapacağı kişi ve kurumlarda yukarıdaki ilkeleri esas alır.

MADDE 5 : FEDERASYON ÜYELİĞİ
a- Üyelik; Federasyonun amacını benimseyen ve Dernekler Yasasının aradığı koşulları şahsında taşıyan dernekler, üyelik müracaatını yazılı olarak yapar. Genel Yönetim Kurulu kendisine yapılan üyelik başvurusunu bir ay içinde sonuçlandırır.
b- Üyelik ödentisi: Her üye dernek için eşit olup, yıllık 240.-TL’dir. Üyelik ödentisi ödemeyen üye dernek delegelerinin seçme ve seçilme hakkı yoktur. Federasyona üyelik giriş aidatı ise, 500.-TL’dir. Genel Kurul, bu miktarları arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.
c- Üyelikten çıkarılma: Federasyonun amacına aykırı davranışta bulunanlar yetkili organlarca alınan kararlara uymayanlar ve verilen görevleri yapmayan dernekler Disiplin Kurulunun kararı ile üyelikten çıkarılır.
Karara karşı üye derneğin Genel Kurula itiraz başvurusu yoluna gitme hakkı vardır. Genel Kurulun bu konudaki kararı kesindir.
Üyelikten çıkan veya çıkartılan dernekler, Federasyon malları üzerinde herhangi bir hak iddia edemez.
d- Üyelikten çıkma: Her bir üye dernek, dernek genel kurul kararı doğrultusunda, Federasyon üyeliğinden çıkma serbestisine sahiptir.

MADDE 6 : FEDERASYONUN ORGANLARI
FEDERASYON ORGANLARI ŞUNLARDIR :
a- Genel Kurul
b- Genel Yönetim Kurulu
c- Denetleme Kurulu
d- Disiplin Kurulu

MADDE 7 : GENEL KURUL
A - ŞEKLİ :
Genel Kurul, federasyonun en yetkili organıdır. İki yılda bir Ekim ayında toplanır.
a- OLUŞUM ŞEKLİ :
Her üye dernek, Federasyon Genel Kurulunda, 4 (dört) delege ile temsil edilir. Ayrıca, üye derneklerin, Federasyonun Genel Kurul tarihinde görevde bulunan Yönetim Kurulu Başkanları, Federasyon Genel Kurulunun doğal delegesidirler. Üye dernekler, Genel Kurullarınca belirlenen delegeleri, genel kurullarını müteakip, bir ay içinde, Federasyona yazılı olarak bildirir.
b- OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL :
Genel Yönetim Kurulu veya Denetleme Kurulunun gerekli gördüğü hallerde ya da delegelerin ¼ ünün yazılı isteği üzere Genel Kurul olağanüstü toplanır. Denetleme Kurulu veya delegelerin ¼ ünün yazılı isteğine rağmen Genel Kurul, Genel Yönetim Kurulunca 30 (otuz) gün içerisinde toplantıya çağrılmazsa Dernekler Yasasının ilgili hükümleri uygulanır.

B - TOPLANTI YERİ :
Genel Kurul, Federasyon merkezinin bulunduğu yerde yapılır.
C - ÇAĞRI YÖNTEMİ :
Yönetim kurulu, Federasyon tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan delegelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan delegeler en az on beş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.
Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı çağrı usulüne uygun olarak delegelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Delegeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.



D - TOPLANTI YETER SAYISI :
Genel Kurul, toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının katılımı ile toplanır.
Birinci toplantıda yeterli çoğunluk bulunmadığı takdirde ikinci toplantı, katılan delegeler tarafından yapılır.
Ancak bu toplantıya katılan delege sayısı Genel Yönetim ve Denetleme Kurulu asil üye sayısının iki katından az ise, Genel Kurul toplantısı yapılamaz. Yeni bir Genel Kurul toplantısı yapılır.

E - TOPLANTI YAPILIŞ YÖNTEMİ :
Genel kurula katılma hakkı bulunan delegelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek delegelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Delegeler, Yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesi göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan delegeler toplantı yerine alınmaz. Bu kişiler ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler.
Toplantı yeter sayıda sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.
Açılıştan sonra toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekiliyle yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.
Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda oy kullanan delegelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazır-un listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.
Toplantının yönetimi ve güvenliliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul gündemdeki konuları görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her delegenin bir oy hakkı vardır; delege oyunu şahsen kullanmak zorundadır.
Toplantıda görüşülen konular ve alınan karalar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgeleri korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.
Mahkemece kayyum atanması veya Medeni Kanunun 75. maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirme yapılması halinde, bu maddede yönetim kuruluna verilen görevler bu kişiler tarafından yerine getirilir.

F - TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR :
Federasyon Genel Kurulunda yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan delegelerin en az 1/10 ‘ u tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması, gündem oylanmadan önce görüşülmesi zorunludur.

G - GENEL KURUL’UN GÖREV VE YETKİLERİ :
Aşağıda belirtilen işler Genel Kurul tarafından görüşülüp karara bağlanır:
a- Federasyon organlarını seçmek, (Genel Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu,)
b- Federasyon tüzüğünü değiştirmek,
c- Federasyon Genel Kurulunca seçilen organların çalışma raporlarını incelemek, değerlendirmek, raporlar hakkında karar vermek.
d- Bütçeyi ve kadro çizelgelerini görüşüp aynen ya da değiştirerek kabul etmek
e- Federasyon gerekli taşınır ve taşınmaz malların alınması, satılması, üzerinde aynı haklar tesis etmek veya kaldırmak konularında GYK’ ye yetki vermek.
f- Federasyona gerekli yasal koşulları yerine getirilmek suretiyle uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılmasında yarar görülen durumlarda yasa gereği yetkili makamlardan gerekli izin alınması suretiyle yurt dışındaki aynı amaçlı kurum ve kuruluşlarla faaliyette bulunması veya yurt dışında bulunan kuruluşlara üye olarak katılmasına veya ayrılmasına karar vermek.
g- Federasyondan çıkarılan üye derneklerin ve yöneticilerin itirazlarını incelemek ve karara bağlamak,
h- Dernekler Yasasında yazılı genel hükümlerle tüzüğünde belirtilen diğer görevleri yapmak,
ı- Federasyonun feshine, malların tasfiyesi biçiminde karar vermek, tasfiye memurlarını görevlendirmek.
i- Konfederasyon delegelerini belirlemek.
j- Federasyona katılmak isteyen derneklerin üyeliğe kabulü konusunda GYK’ ye yetki vermek.

H - GENEL KURULDA KARAR ALMA VE OY VERME YÖNTEMİ :
Federasyon organlarının seçimi gizli oy açık sayım ve döküm ile yapılır.
Tüzük değişikliği ve fesih dışındaki kararlar katılan delegelerin salt çoğunluğu ile alınır.
Eşitlik halinde yeni oylama yapılır.
Tüzük değişikliği ve feshi toplantıya katılan delegenin 2/3 ünün kararıyla alınır.




MADDE 8: GENEL YÖNETİM KURULU
A - OLUŞUMU :
Genel Yönetim Kurulu, Federasyon’un yürütme organıdır. Federasyon Genel Kurulu’nda seçilen 11 asıl ve 11 yedek üyeden oluşur. Görev süresi 2(iki) yıldır. Genel Yönetim Kurulu ilk toplantısında, bir Federasyon Genel Başkan, iki Genel Başkan Yardımcısı, bir Genel Sekreter, bir Genel Sayman, bir Örgütlenme Sekreteri, bir Eğitim ve Kültür Sekreteri olarak görev yapacak olan, Merkez Yürütme Kurulu’nu gizli oyla seçer.
Genel Yönetim Kurulu üyeleri, bir üye dernekten en fazla iki kişi ve en çok da iki dönem için bu göreve seçilebilir.

B - GENEL YÖNETİM KURULU’NUN GÖREV VE YETKİLERİ :
a- Federasyonun amacını gerektirdiği çalışmaları yapmak, Federasyon çalışma programını, tüzük hükümlerini ve Genel Kurul kararlarını uygulamak.
b- Federasyonun bütçesini uygulamak, yeni bütçeyi tasarlamak ve kayıtları yürütmek.
c) Federasyon Genel Kurulunu olağan ve olağanüstü toplantıya çağırmak.
d- Genel Kurul toplantılarının gündemini hazırlamak.
e- Federasyona başvuran derneklerin, üyeliğine veya reddine karar vermek.
f- Federasyonun çalışmalarına ilişkin Genel Kurulda alınan kararları yürütmek.
g- Gerekli bulduğu konularda ve alanda komisyonlar, kurullar, komiteler kurmak ve kaldırmak, federasyon işlerini yürütmek üzere üye derneklere veya derneklerin üyelerinden bir veya birkaçına yetki vermek.
h- Federasyon iç işleyişine ve özellikle kuracağı komisyon kurul ve komitelerin işleyişine ilişkin iç tüzük, yönetmenlik ve genelgeler hazırlamak ve yürürlüğe koymak.
ı- Üye derneklerin Genel Kuruluna katılmak.
i- Yasadan, Federasyon Tüzüğünden ve Genel Kurul kararlarından doğan her türlü çalışmaları yapmak.
j- Gerekli gördüğünde meclisleri, komisyonları toplantıya çağırır.

C - GENEL YÖNETİM KURULU’NUN TOPLANMASI :
Genel Yönetim Kurulu her ay önceden kararlaştırılan gün, yer ve saatte çağrısız olarak toplanır. Görüşme gündemini Genel Sekreter hazırlar. En az beş üyenin görüşülmesini istediği hususlar da gündeme alınır. Genel Başkan, Genel Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Genel Yönetim Kurulu toplantıları yarıdan bir fazla üyenin katılımı ile yapılır. Kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla alınır. Herhangi bir sebeple boşalan Yönetim Kurulu üyeliği, bir ay içinde yedek üye ile tamamlanır.
Özürsüz olarak üst üste üç toplantıya katılmayan üyenin Yönetim Kurulu üyeliği düşer.

MADDE 9 : GENEL BAŞKAN
Genel Başkan; Genel Yönetim Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu, Meclislerin ve Komisyonların adına bir bütün olarak Federasyonu temsil eder.
Genel Yönetim Kuruluna ve Merkez Yürütme Kuruluna başkanlık eder, gerektiğinde federasyon adına demeç verir. Görevlerin yürütülmesinde ve çalışmalarda, Genel Başkan Yardımcıları arasında görevlendirme ve işbölümünü yapar. Genel Başkan yokken, Genel Başkanın görevlendireceği Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkanın görevini yapar ve yetkilerini kullanır.
MADDE 10 : GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI
Genel Başkanın görevlendirdiği konularda, eşgüdüm ve işbirliği içerisinde, Genel Başkanın görevlerini yerine getirirler. Genel Başkanın yokluğu halinde, Genel Başkan tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkanın görevini yapar ve yetkilerini kullanır.

MADDE 11 : GENEL SEKRETER
Genel Sekreter, federasyonun bütün işlerinin yürütülmesini ve eşgüdümü sağlar.

MADDE 12 : GENEL SAYMAN
Genel Sayman, Federasyonun mali işlemlerini yürütür ve hesapların tutulmasını sağlar. Mali konularda proje hazırlar, hesapların düzgün ve zamanında tutulmasını sağlar.

MADDE 13 : ÖRGÜTLENME SEKRETERİ
Örgütlenme Sekreteri, federasyonun örgütlenmesini ve demokratik kitle örgütleri ile ilişkilerini sağlar.

MADDE 14 : EĞİTİM VE KÜLTÜR SEKRETERİ
Eğitim ve Kültür Sekreteri, federasyonun eğitim ve kültür çalışmalarını yapar. Basın - yayın çalışması yapar. Üye derneklerin üyelerinin eğitiminde, çalışma programları hazırlar ve eğiticilerin yetiştirilmesini planlar.



MADDE 15 : DENETLEME KURULU
Denetleme Kurulu, federasyonun delegeleri arasından üç asıl üç yedek üyeden oluşur. Federasyon Genel Kurulunca, delegeler arasından seçilir.
Denetleme Kurulunda, her bir üye dernekten, en fazla bir delege görev alabilir.
Denetleme Kurulu, Genel Yönetim Kurulunca düzenlenen bütçe uygulamasını ve harcamalarını denetler.
Denetleme Kurulu en az üç ayda bir toplanır.
Federasyon hesaplarını ve ilgili defterlerini inceler, görülen eksiklikler için Genel Yönetim Kurulunu uyarır. Federasyon’da iç denetim esastır. Diğer organlarca denetim yapılması, denetleme kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Denetleme Kurulunun istemesi halinde her türlü bilgi, belge ve kayıtlar federasyon yetkilileri tarafından incelemeye sunulur. Ancak hiçbir belge ve kayıt federasyon dışına çıkarılamaz.
Denetleme sonuçlarını gösteren raporları Genel Kurula sunar. Gerektiğinde, Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırır.

MADDE 16 : DİSİPLİN KURULU
Genel Kurulunca, delegeler arasından seçilen üç asıl üç yedek üyeden seçilir. Bir üye dernekten en fazla bir delege görev alabilir. Federasyon amacına aykırı davranışlarda bulunan üye dernekler, federasyon yöneticileri ve delegeleri hakkında disiplin kararları verir (uyarma, kınama, Federasyon üyeliğinden geçici çıkarma). Disiplin Kurulu, Genel Kurulun çıkaracağı Disiplin Yönetmenliğine göre çalışır.

MADDE 17 : MECLİS
A - FEDERASYON MECLİSİ :
a- Oluşumu;
Federasyonun danışma organıdır. Federasyona bağlı her biri derneği temsilen iki asıl üyeden oluşur. Üyelerin yarıdan bir fazlasının katılımı ile yapılacak seçimde bir başkan, bir sekreter, bir yazman ve iki üyeden oluşan bir idare heyeti oluşturulur.

b- Görevleri;
Federasyonun çalışmalarını değerlendirir. Çalışma programını, ilkelerini belirlemede yardımcı olur. Yönetim Kurulu na önerilerde bulunur. Programdaki konuları meclis içinde tartışarak doğru kararlar alınmasında yönetim kurulunu yönlendirir. Federasyonun iç yönetmenliğini hazırlayıp, uygulamaya koyar. Meclisin aldığı kararları on gün içerisinde Genel Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirir.
Her ayın ilk cumartesi günü olağan ve Meclis üyelerinin ¼ ü ya da Genel Yönetim Kurulunun yazılı istemi ile de olağanüstü toplantıya çağrılır. Toplanma ve karar alma yeter sayısı, üye sayısının yarıdan bir fazlası ile olur.

B - GENÇLİK MECLİSİ :
a- Oluşumu;
Federasyonun gençlik danışma organıdır. Federasyona bağlı her bir derneği temsilen en fazla beş üyeden oluşur. Gençlik Meclisi üyelerin yarıdan bir fazlasının katılımıyla yapılacak seçimde bir başkan, bir sekreter, bir yazman ve iki üyeden oluşan bir idare heyeti oluşturulur.

b- Görevleri;
Federasyonun çalışmalarını değerlendirir. Çalışma programını, ilkelerini oluşturur. Federasyon Yönetim Kurulu’na önerilerde bulunur. Gençlik Meclisi’nin iç yönetmeliğini hazırlayıp, GYK’ nin onayından sonra uygulamaya koyar. Gençlik Meclisinin aldığı kararları en geç on gün içerisinde Genel Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirir.
Her ayın ikinci cumartesi günü olağan ve Gençlik Meclisi üyelerinin ¼ ‘ü ya da Genel Yönetim Kurulunun yazılı istemi ile de olağanüstü toplantıya çağrılır. Toplanma ve karar alma yeter sayısı, üye sayısının yarıdan bir fazlası ile olur.
C - KADIN MECLİSİ :
a- Oluşumu;
Federasyonun kadın danışma organıdır. Federasyona bağlı her bir derneği temsilen en fazla 5 üyeden oluşur. Kadın Meclisi üyelerin yarıdan bir fazlasının katılımıyla yapılacak seçimde 1 başkan, 1 sekreter, 1 yazman ve 2 üyeden oluşan bir idare heyeti oluşturulur.

b- Görevleri;
Federasyonun çalışmalarını değerlendirir. Çalışma programını, ilkelerini oluşturur. Federasyon Yönetim Kurulu’na önerilerde bulunur. Kadın Meclisi’nin iç yönetmeliğini hazırlayıp, GYK’nun onayından sonra uygulamaya koyar. Kadın Meclisinin aldığı kararları en geç on gün içerisinde Genel Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirir.
Her ayın üçüncü cumartesi günü olağan ve Kadın Meclisi üyelerinin ¼’ ü ya da Genel Yönetim Kurulunun yazılı istemi ile de olağanüstü toplantıya çağrılır. Toplanma ve karar alma yeter sayısı, üye sayısının yarıdan bir fazlası ile olur.

D - BAŞKANLAR KONSEYİ :
Başkanlar Konseyi, Federasyon Başkanının başkanlığında üye derneklerin yönetim kurulu başkanlarından oluşur. Yılda en az iki kez olağan olarak toplanır. Federasyon Başkanının çağrısı üzerine her zaman toplanabilir.
Başkanlar Konseyi; üye derneklerin sorunlarını dile getirir ve bu konularda yönetim kuruluna önerilerde bulunur; federasyon tüzük değişikliği ve diğer düzenlemeler konusunda görüş bildirir; üye dernekler veya üye dernekler ile federasyon arasındaki sorunlarda hakemlik eder ve Federasyon Başkanının getireceği diğer konularda görüş bildirir.

MADDE 18 : ONURSAL ÜYELER
Bugüne kadar Yozgat Demokratl Dernekler Federasyonu (YDDF) nin örgütlenmesine emeği ve katkısı olan kişiler, Genel Yönetim Kurulunun önerisiyle, Genel Kurul tarafından onursal üye olarak seçilirler. Onursal üyelerin, aidat ödeme yükümlülüğü, oy kullanma ve seçilme hakları yoktur.

MADDE 19 : KAYIT VE DEFTERLER
Federasyon aşağıda yazılı defterleri tutar:
İşletme hesabı esasında tutulacak defterler uyulacak esaslar aşağıdaki gibidir:
a- Karar Defteri : Yönetim kurulu kararı tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır.
b- Üye Kayıt Defteri : Federasyona üye olan dernek ve delegelerinin kimlik bilgileri, Federasyon’a giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Delegelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları bu defterlere işlenir.
c- Evrak Kayıt Defteri : Gelen ve giden evraklar, tarih sıra numarası ile bu deftere kayıt edilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak suretiyle saklanır.
d- Demirbaş Defteri : Derneğe ait demirbaşların edinme tarihi ve şekli ile kullanıldıkları veya verildikleri yerler ve kullanım sürelerini dolduranların kayıttan düşürülmesi bu deftere işlenir.
e- İşletme Hesabı Defteri : Dernek adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere işlenir.
f- Alındı Belgesi Kayıt Defteri : Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edenlerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir.
g- Federasyon yönetimi yasaların öngördüğü ve ihtiyaç duyulan diğer defterleri usulüne uygun olarak edinir ve tutar.

MADDE 20 : FEDERASYON TÜZÜĞÜNÜ DEĞİŞTİRME YÖNTEMİ:
Federasyon tüzüğü Genel Yönetim Kurulu’nun ya da Genel Kurula katılan delegelerin onda birinin yazılı teklifi ile Genel Kurul’a katılan delegelerin üçte iki kabul oyu ile değişir.

MADDE 21 : GELİRLER VE MALLAR
Federasyonun gelirleri; üyelik ödentileri, bağışlar etkinlik ve yayın gelirleri ile Dernekler Yasasında belirtilen diğer gelirlerdir.
Amacını gerçekleştirmek ve yapacağı çalışmaları sürdürülebilmek için Federasyon taşınır ve taşınmaz mal edinebilir ve lokal açabilir.

MADDE 22 : BORÇ YÜKLEYEN İŞLEMLER ve HARCAMA YETKİSİ
Federasyona borç yükleyen tüm işlemler ile 1.000.(bin) -TL’yi aşan harcamalarda Federasyonun Genel Başkan ile Genel Sekreter veya Genel Sayman’dan birisinin birlikte imzalarının bulunması zorunludur. 1.000.-(bin) TL’yi aşmayan harcamalar Başkan, Genel Sekreter ve Genel Saymanın tek başına imzasıyla belge karşılığı yapılır.

MADDE 23 : MAKBUZLAR VE HARCAMA BELGELERİ
Federasyonun gelirleri dip koçanlı ve sıra numaralı makbuz karşılığında alınır, giderler belgelenir.
Dip koçanlar ve sarf belgeleri saklanır.
Federasyon paraları Federasyon adına bir bankada açılacak hesaba yatırılır. Federasyon kasasında ihtiyaçlar dikkate alınarak Yönetim Kurulunca belirlenecek miktar kadar para bulundurulur.
Üye dernek ödentileri dernekler tarafından Federasyon Genel Merkezi hesabına yatırılır veya makbuz karşılığı genel saymana verilir.

MADDE 24 : FEDERASYON FESHİ VE MALLARIN TASFİYESİ
Federasyon feshine Federasyon Genel Kurulu karar verir.
İlk toplantıda, tüzüğe göre Genel Kurula katılma hakkı olan delegelerin en az 2/3’ ünün toplantıya katılması şarttır. Bu suretle çoğunluk elde edilmezse, ikinci toplantıya katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
Fesih hakkında kararlar, hazır bulunan delegelerin üçte iki çoğunluğu ile alınır.
Fesih Sonunda Malların Tasfiyesi :
Federasyon feshine karar veren Genel Kurul, Federasyon mallarının tasfiyesi için bir Tasfiye Kurul’u seçer. Bu kurul, Federasyon mallarının, alacak ve borçlarını saptar, alacaklarını alır, borçlarını öder.
Fesih ve kapatma halinde elde kalan tüm mal varlığı aynı amaçlı faaliyet gösteren federasyon, veya üye dernek ve vakıflara eşit olarak devredilir.

MADDE 25 : HÜKÜM EKSİKLİĞİ
Bu tüzükte belirtilmemiş hususlarda Dernekler Kanunu, Türk Medeni kanunu ve bu kanunlara atfen çıkartılmış olan Dernekler Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatın federasyon hakkındaki hükümleri uygulanır.

MADDE 26 : FEDERASYON’UN KURUCULARI
1. Bahadın Kültür Derneği

2. Tulum Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

3. Karabalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

4. Büyük İncirli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

5. Güllük Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

6. Merkez Kışla Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

7. Muğallı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

8. Deremahal Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

9. Çayözü Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

10. Bağlarbaşı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

11. Kolanlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

12. Darıcı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

13. Büyükmahal Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
14. Kababel Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
15. Yaylalık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
16. Pembecik Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
17. Kaşkışla Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
18. Sarımbey Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
19. İdrisli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
20. Sarınınören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
21. Evciler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
22. Kuyumcu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
23. Tayip Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
24. Çamurlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
25. Çorak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
26. Emirler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
27. Köçekkömü Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
28. Veli Öldük Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
29. İsafakılı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği
30. Deremum Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği




GEÇİCİ MADDE 1: İlk Genel Kurulda Federasyon Organları oluşturulana kadar, federasyonu temsil edecek ve federasyonla ilgili iş ve işlemleri yürütecek olan geçici genel yönetim kurulu üyeleri aşağıda belirtilmiştir.

Geçici Genel Yönetim Kurulu Üyelerinin;
Adı Soyadı Görev Ünvanı İmzası
................................................................Başkan
................................................................Sekreter
................................................................Sayman
................................................................Üye
................................................................Üye
................................................................Üye
............................................................... Üye

Bu tüzük 26(Yirmialtı) Madde ve 1 (Bir) Geçici maddeden ibarettir.
 
  x 1
28-02-2011 12:05 ÖS RE: Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu...
Kullanıcı Avatarı

hkaraduman

Acemi Üye


Mesaj Sayısı: 20
Katılım Tarihi: 02.06.07
Konum: ankara
Yaş : 54

Uyarı seviyesi 0
Grin
 
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü