Konu Başlığı: Köçek Kömü Köyü Sitesi :: Neyimiz farklı sizce?

Gönderen Serdar Zeren - 11-04-2009 14:42
#1

Sevgili Dostlar,

Bu site daha farklı olmalı. Girdikten sonra bakıyorum, hala 30-40 yıl öncesindeyiz (üzgünüm). Kim inanırdı bir internet sitemiz olacak diye? Ama bakıyorum sadece 3-5 kişi yazıyor ve yönlendiriyor, e geri kalanlar? Ben ve benden önceki kuşakların ağırlığı?

Eminim hepimizin bilgi ve kültür birikimi var, ama yansıyan bişey yok. Hala eski söylemler, klişeler. Biz zaten ana babalarımızdan bunlarla büyüdük. Üzerine bişiy de koymamışız gibi, kapalı bir toplum yapısı çizmeye devam

E artık herkes cebindekileri çıkarsın, katkımız ne diye düşünmenin zamanı, yaşama ve birbirimize.

Sığlığı bırakalım artık, otlamayalım bulunduğumuz yerde.

Sevgi ve ışıkla kalın.

Saygılarımla

Gönderen Serdar Zeren - 11-04-2009 16:45
#2

Yaşamı renklendiren yaşam öykülerimiz, herkesin katkısını bekliyorum Smile) Canlanın!!

Gönderen celal ilhan - 16-04-2009 09:51
#3

Sevgili Serdar,
Seni sitede görmek, içten ve anlamlı eleştirilerini okumak ne güzel.
Değerli birikimlerinden yararlanmak için bekliyoruz.
Aynı yerde otlamaktan bıkmıştık zaten.
Sağlık ve mutluluk dileklerimizle gözlerinden öpüyoruz.

Gönderen Serdar Zeren - 17-04-2009 11:53
#4

[b]Sizlerle paylaşmak istedim, bilmeyenlerimiz içinSmile

Japonlar, Balık ve Felsefe

Japonlar taze balığı hep çok sevmişlerdir. Fakat Japonya sahillerinde bol balık bulmak mümkün olmamaktadır. Balıkçılar, Japon nüfusu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılabilmişlerdir. Balık için uzaklara gidildikçe, geri dönmesi de daha çok vakit alır olmuştur. Dönüş bir-iki günden daha uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kaybolmaktadır.

Japonlar tazeliği kaybolmuş balığın lezzetini sevmemişlerdir. Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdurmuşlardır. Böylece istedikleri kadar uzağa gidip, tuttuklarını da soğuk hava deposunda dondurulmuş olarak saklayabileceklerdi.

Ancak Japon halkı taze ile donmuş balık lezzet farkını hissedebiliyor ve donmuş olanlara fazla para ödemek istemiyorlardı.

Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumları yaptırdılar. Balıklar içeride biraz fazla sıkışacaklardı, hatta, birbirlerine çarpa çarpa birazda aptallaşacaklardı, ama yine de canlı kalabileceklerdi. Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıkların da lezzet farkını anlayabiliyorlardı. Hareketsiz, uyuşmuş vaziyette günlerce yol gelen balığın, canlı, diri hareketli taze balığa göre lezzeti yine etkilenmişti.

Balıkçılar nasıl olacak'da Japonya'ya taze lezzetli balığı getirebileceklerdi ?

Siz olsaydınız ne yapardınız ?

Hedeflerinize ulaşır ulaşmaz, mesela mükemmel bir eş buldunuz veya çok başarılı bir firmaya girdiniz, borçları ödediniz v.s. Heyecanınız kaybolmaya başlamaz mı? Aşırı çalışmanız gerekmiyorsa rahatlamaz mısınız? Loto'da büyük ikramiyeyi kazananlar parayı savurmaya başlamaz mı ?

Japonların taze balık probleminde olduğu gibi çözüm aslında basittir. 1950'lerde L.Ron Hubbart'ın gözlemlediği üzere "İnsanoğlu ancak hırs iddiası içinde bulunursa anormal çabalar sarfeder." Ne kadar akıllı, uzman, inatçı iseniz iyi bir problemle uğraşmaktan o kadar zevk alırsınız. Problem sizi ne kadar zorluyorsa ve siz onu adım adım çözebiliyorsanız bundan da o derece mutluluk duyarsınız, heyecan duyarsınız ve enerji dolu, canlı, ayakta kalırsınız.

Japonlarda balıkları yine teknelerindeki akvaryumlarda tuttular, ancak içine küçük bir de köpekbalığı attılar. Bir miktar balık köpekbalığı tarafından yutulmuştu, ama geride kalanlar son derece hareketli ve taze kalabilmişlerdi.

Buradan da görüleceği üzere problemlerden, uzaklaşmaktansa içine atlamak, boğuşmak ve onları yenmek gerekir.

Problemlerimiz çok ve çeşitli olabilirler. Ümitsiz olmayın. Onları tanıyın, organize edin, kararlı olun, daha çok bilgi ve yardım desteği ile onlarla savaşın.

Beyninize bir köpekbalığı atın ve nelere ulaşabileceğinizi o zaman görün.


Gönderen Mete66 - 24-04-2009 23:43
#5

hayret bir tarafda ekmek bir tarafda balik beynimizde köpek baligi. balik yemeden ölen köylümüze yazik oluyor saskin bir o yana bir bu yana yatmayalim bilimsel arastirmaniz olsa gerek degerlendirmesi gerek faydasi olursa.